Marcela Holanová

Datum narození: 10. 6. 1951
Místo narození: Praha
Profese: zpěvačka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka Marcela Holanová, žena hitu Čau lásko dlouhá léta žila s Karlem Šípem.

Už od šesté třídy základní školy chtěla být Marcela Holanová zpěvačkou. Od šnůry z žehličky, se kterou trénovala místo mikrofonu, se dopracovala až k duetům s Karlem Gottem, 37násobným Českým slavíkem. Píseň Čau lásko, kterou s Gottem nazpívala, se stala hitem a hraje se dodnes. Jejím bývalým manželem je bavič, moderátor a textař Karel Šíp.

Marcela Holanová začínala se skupinou Faraon, kde hrál na baskytaru i Karel Šíp. Po rozpadu kapely byla na volné noze, ale už v roce 1987 koncertovala se skupinou Reprobox. Vydala na deset alb. Největší hity z nich jsou Ráno nebo duety s Karlem Gottem Čau lásko a Náš song. Úspěchy slavila i v Německu, Austrálii nebo Spojených státech.

Se svou novou kapelou Arytmie Band jezdila Marcela Holanová turné po celé České republice. Má ráda rychlou jízdu autem a italský pop, ze kterého také vychází. Parnterem Holanové je tenisový trenér Bohumil Pikhart. Jejím manželem byl bavič a moderátor Karel Šíp. S Karlem Šípem má syna Karla. Rozvodové řízení a majetkové vyrovnání Holanové a Šípa se táhne řadu let. Nemůžou se dohodnout na majetkovém vyrovnání.  

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Petr Chovanec
Petr Chovanec
zobrazit profil Ladislav Bubnár
Ladislav Bubnár
zobrazit profil Eva Pilarová
Eva Pilarová
zobrazit profil Susan Boyle
Susan Boyle
zobrazit profil Jessica Simpson
Jessica Simpson
zobrazit profil Sámer Issa
Sámer Issa