Karel Šíp

Datum narození: 1. 6. 1945
Místo narození: Praha
Profese: moderátor, textař
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Bavič a textař Karel Šíp míří přímo na bránice. Diváky rozesmává řadu let v mnoha televizních pořadech, například Všechnoparty. A na stará kolena se oženil s o 30 let mladší Ivou Havránkovou.

Karel Šíp napsal také přes dvě stovky textů k písním pro Karla Gotta, Leonu Machálkovou nebo Daniela Hůlku. Mimoto založil spolu se zpěvákem Jiřím Schelingerem hudební kapelu Faraon. V roce 2007 se za Šípa provdala Iva Havránková, se kterou vychovává syna Jana. Sňatek proběhl na řeckém ostrově Chalkidiki. Po střední průmyslové škole filmové nastoupil Karel Šíp do Československé televize jako produkční. Později začal moderovat spolu se skladatelem Jaroslavem Uhlířem hudební Hitšarádu. Sklidili obrovský úspěch a mimořádnou sledovanost. Následovala proto Galašaráda, Horoskopičiny nebo Rozjezdy pro hvězdy. Na dlouhá léta tak vytvořili Karel Šíp a Jaroslav Uhlíř neodlučitelnou dvojici. Velký úspěch zaznamenal i později, například s pořadem Všechnopárty, se kterou získal televizní ocenění Elsa, několik zlatých zrcátek divácké ankety TýTý a taky velmi nadstandardní měsíční příjem. K tomu vystupuje ve dvojici s komikem Josefem Aloisem Náhlovským.

Vše o Všechnoparty Karla Šípa najdete zde

Mezi nejznámější hity Karla Šípa patří Čau lásko a Když muž se ženou snídá pro Karla Gotta nebo René, já a Rudolf pro Schelingera. Krom toho napsal i libreto k operetě Ferdinand. Za kulatým fotbalovým míčem běhá v týmu známých osobností Amfora. Iva Havránková je jeho v pořadí druhá žena. Tou první byla zpěvačka Marcela Holanová. Má s ní syna Karla. Rozvod Holanové a Šípa se kvůli majetku táhl řadu let, nemohli najít shodu. Se svou fanynkou měl Šíp ještě nemanželskou dceru Janu, která spáchala v roce 2002 sebevraždu.

Aktuality o Karlu Šípovi najdete zde

 

Další Moderátoři

zobrazit profil Jasmina Alagič
Jasmina Alagič
zobrazit profil Lucie Šilhánová
Lucie Šilhánová
zobrazit profil Daniela Révai
Daniela Révai
zobrazit profil Daniela Písařovicová
Daniela Písařovicová
zobrazit profil Nikol Moravcová
Nikol Moravcová
zobrazit profil Michal Hrdlička
Michal Hrdlička
zobrazit profil Jana Adámková
Jana Adámková
zobrazit profil Vera Renovica
Vera Renovica