Iva Marešová

Iva Marešová

Datum narození: 6. 1. 1976
Místo narození: Hradec Králové
Profese: zpěvačka, muzikálová herečka, textařka

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka Iva Marešová prorazila se svou skupinou 999. Postavila se za mikrofon legendární kapely Precedens. Výrazně zabodovala také jako muzikálová herečka.

V minulosti byla Iva Marešová frontmankou skupiny Deset očí, s níž roku 2002 vydala debutové CD. Posléze založila skupinu 999, se kterou nahrála album Na křídlech koní (2008) a s ní získala cenu Tais©Award 2009 v kategorii Band of the Year.

IVA MAREŠOVÁ PORAZILA MACHÁLKOVOU A NOSKOVOU

Společně s kolegyněmi zpěvačkami Míšou Zemánkovou a Danielou Langoska Iva Marešová nazpívala titulní píseň k seriálu České televize Dobrá čtvrť.

Věnuje se i psaní textů a dalším projektům, mj. koncertování s akordeonistou Aliaksandrem Yasinskim a kytaristou Michaelem Vašíčkem. Trio Marešová Yasinski Vašíček, které se zaměřilo na osobitou worldmusic se slovanskými kořeny, vydalo desku Kéž bouře by přišla (2016).

Téhož roku se Iva Marešová stala zpěvačkou legendární skupiny Precedens, která se proslavila původně s Bárou Basikovou za mikrofonem. Spolupracovat začala také se skupinami Blue effect Radima Hladíka, s Čechomorem nebo s Gerrym Leonardem, kytaristou Davida Bowieho.

Ivu Marešovou mohli diváci vidět v řadě muzikálů Divadla Hybernia, např. jako je Lucrezia Borgia, v divadle J. K. Tyla v Plzni nebo v Divadle Ta Fantastika, konkrétně v Excaliburu, Obrazu Doriana Graye či v Dámě s kaméliemi.

Od Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové dostala od ledna 2017 příležitost alternovat hlavní roli v jejich Johance z Arku v Divadle Kalich. V Divadle Brodway Iva Marešová ztvárnila královnu Annu v Muži se železnou maskou (premiéra: listopad 2017), k němuž texty písní napsal Lou Fanánek Hagen, frontman Tří sester.

O IVĚ MAREŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Atraktivní zrzka se roku 2010 začala objevovat po boku ženatého zpěváka, otce synů Petra Pavla a Jana, Petra Koláře. Na jaře 2016 Iva Marešová utvořila pár s fotografem celebrit Jakubem Ludvíkem. Jiskra údajně přeskočila, když zpěvačce fotil přebal k novému CD. Navíc společně vytvořili fotoknihu ze snímků z jejího soukromí. 

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Petr Sepéši
Petr Sepéši
zobrazit profil Iva Frühlingová
Iva Frühlingová
zobrazit profil Josef Vágner
Josef Vágner
zobrazit profil Sagvan Tofi
Sagvan Tofi
zobrazit profil Michal Bragagnolo
Michal Bragagnolo
zobrazit profil Jan Žamboch
Jan Žamboch
zobrazit profil David Kraus
David Kraus
zobrazit profil Magda Malá
Magda Malá