Petr Kolář

Datum narození: 20. 6. 1967
Místo narození: České Budějovice
Profese: zpěvák
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Petr Kolář zazářil se sólovými alby. V muzikálech sbírá jednu hlavní roli za druhou a ve Slavících se umisťuje na předních příčkách.

Na umělecké škole studoval zpěvák Petr Kolář bicí. Už od osmnácti hrál a zpíval v několika rockových kapelách. V roce 1995 vstoupil do skupiny Precedens, se kterou vydal alba Lalalá a Držhubu. Zároveň nahrál svou první sólovou desku Mackie Messer a stal se frontmanem Arakainu, jedné z nejznámějších metalových kapel u nás. Ve stejné době se dal dohromady se skladatelem Karlem Svobodou.

Kolář se stal hvězdou muzikálů

Mezi největší hity Petra Koláře patří Ještě, že tě, lásko, mám, Jednou nebe zavolá nebo Navzdory hříchům, který nazpíval své ženě poté, co ji podvedl s uvaděčkou Divadla Broadway Lenkou Chlupáčovou.

PETRA KOLÁŘE ZASÁHLA EXEKUCE

V roce 2005 opustil Petr Kolář kapely Arakain i Precedens a vydal dalších pět alb, mj. Čas nás naučí. Svůj hlas i herecký talent propůjčil hlavním rolím v muzikálech Hamlet, Krysař nebo Johanka z Arku. Jako Athos šermoval ve Třech mušketýrech. Bájný meč třímal i jako Artuš v Excaliburu.

V roce 2011 Petr Kolář získal Českého slavíka za nejhranější skladbu. V Turecku vyhrál mezinárodní pěveckou soutěž. V roce 2012 se objevil v rockové opeře Daniela Landy Klíč králů.

O PETRU KOLÁŘOVI ČTĚTE ZDE>>

I když zpěvák Petr Kolář nazpíval prosebný song kvůli odpuštění za svoji nevěru, jeho maželka Zuzana Kolářová se s ním rozvedla v roce 2012. Mají spolu syny Petra a Jana.

V listopadu 2021 se Petr Kolář po desetileté známosti rozešel s o 22 let mladší přítelkyní Lenkou Chlupáčovou. Nedlouho poté se dal dohromady s Markétou, exmanželka hokejového šampiona Viktora Ujčíka.

Petr Kolář rád rybaří, hraje kulečník a bowling.

 

Články o celebritě

Sopranistka Lenka Graf. Po Kolářovi »ulovila« producenta Céline Dion! Sopranistka Lenka Graf. Po Kolářovi »ulovila« producenta Céline Dion! Podmanila si široké publikum u nás i ve světě. Teď Lenka Graf (49) ve spolupráci s držitelem ceny Gr... číst článek
Zpěvák Petr Kolář (56): Nová láska! Co prozradil? Zpěvák Petr Kolář (56): Nová láska! Co prozradil? Nějakou dobu byl zpěvák Petr Kolář (56) sám, teď ale hlásí novou ženu ve svém životě. A dokonce úpln... číst článek
Koncert k nedožitým 85. narozeninám Karla Svobody (†68): Vendula nepřišla! Koncert k nedožitým 85. narozeninám Karla Svobody (†68): Vendula nepřišla! Nejznámější melodie Karla Svobody (†68) rozezněly v úterý večer Divadlo Brodway. Oslava nedožitých s... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Lenka Dusilová
Lenka Dusilová
zobrazit profil Lucie Vondráčková
Lucie Vondráčková
zobrazit profil Gabriela Gunčíková
Gabriela Gunčíková
zobrazit profil Marek Ztracený
Marek Ztracený
zobrazit profil Olga Lounová
Olga Lounová
zobrazit profil Patrícia Janečková
Patrícia Janečková
zobrazit profil Johny Machette
Johny Machette