Michal Penk

Michal Penk

Datum narození: 19. 4. 1968
Profese: zpěvák, skladatel, hudebník
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Michal Penk byl na konci minulého století idolem dívčích srdcí. Jeho rozjetou kariéru ovšem poznamenala drogová závislost.

Zpěvák a skladatel Michal Penk patřil k dívčím idolům konce minulého století. S hity Odpusťte nám, Stín nebo O bláznech se zarýval do srdcí i do paměti mnoha posluchačů. Sám sebe si zahrál v komedii Kanárská spojka, ke které složil i hudbu. Pak propadl drogám.

Zahrál si s Lucií nebo Orchestrem Ladislava Štaidla

Michal Penk byl odmala úspěšným klavíristou. Ze skupiny Julie 2300 přešel do kapel Lucie a Bossanova. V roce 1986 nastoupil do Orchestru Ladislava Štaidla, kde s ním vystupovala zpěvačka Iveta Bartošová. Složil jí písně Útoč svou láskou, Blízko nás nebo Závod s mládím. Nějakou dobu spolu i žili.

Mimoto Michal Penk nazpíval titulní píseň k seriálu Chlapci a chlapi. V roce 1989 si založil zpěvák Michal Penk vlastní skupinu Sing sing, se kterou vydal čtyři alba. Spolupracoval i se zpěvačkou a moderátorkou Terezou Pergnerovou. Byl idolem žen všech věkových kategorií.

Michal Penk se z drogové závislosti léčil několik let. Poté si zahrál v muzikálu Tři mušketýři a vydal svou zatím poslední desku Zapomenutá slova. Většímu úspěchu se ale podruhé netěšil.

V roce 1991 se Penkovi narodil syn Christopher. Po tragicky zesnulé Ivetě Bartošové, které se snažil pomoct, s ním chodila malířka Denisa Prokopová nebo herečka Bára Fišerová.

 

Články o celebritě

Michal Penk po 29 letech v Praze: Comeback roku! Podpořila ho Pergnerová i Bočanová Michal Penk po 29 letech v Praze: Comeback roku! Podpořila ho Pergnerová i Bočanová Podařilo se mu to! Po 29 letech, během kterých si prošel mnoha krizemi, se Michal Penk (55) vrátil n... číst článek
Michal Penk o svém comebacku: Nechtěl jsem skončit jako troska! Michal Penk o svém comebacku: Nechtěl jsem skončit jako troska! Jen blázni stavěj most, jinejm pro radost,“ zpíval Michal Penk (55) v březnu v Košicích a lidé se k ... číst článek
Jitka Boho 8 měsíců po porodu získala první roli v muzikálu: Helena? Jsem mrcha jako ona! Jitka Boho 8 měsíců po porodu získala první roli v muzikálu: Helena? Jsem mrcha jako ona! Jen 8 měsíců po porodu dostala zpívající modelka Jitka Boho (31) svou první roli. Nečekaně! Zahraje ... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Tereza Anna Mašková
Tereza Anna Mašková
zobrazit profil Jay-Z (Shawn Corey Carter)
Jay-Z (Shawn Corey Carter)
zobrazit profil Chester Bennington
Chester Bennington
zobrazit profil Juwana Jenkins
Juwana Jenkins
zobrazit profil Karel Plíhal
Karel Plíhal
zobrazit profil Daniel Landa
Daniel Landa