Alicia Keys

Alicia Keys

Datum narození: 25. 1. 1981
Místo narození: Manhattan
Profese: zpěvačka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Americká zpěvačka, skladatelka, klavíristka, producentka a filantropka. Alice Keys je známá hlavně díky svému hitu Empire State of Mind, kde s raperem Jay-Z, popisují krásy New Yorku.

Dcera irsko-italské matky a jamajského otce, vlastním jménem Alicia J. Augello-Cook vyrůstala v newyorském Manhattanu. Ve svých šestnácti letech ukončila studium na Professional Perfoming Arts School a i přes to, že byla přijata na Columbia University se stipendiem, její rozhodnutí vedlo k věnování se hudbě na plný úvazek.

Alicia má na krku přes 6 úspěšný alb a mnoho známých soundtracků k filmům. V několika filmech si dokonce i sama zahrála. Například film Sejmi eso, po boku Bena Afflecka a Ryana Reynoldse nebo film Holka na hlídání, kde hrála společně se Scarlett Johanssonovou.

Přelomový je pro ni určitě singl s rapperem Jay-Z s názvem Empire State of Mind, kde oba newyorčané zpívají o svém rodném místě. Tento hit byl úspěšně zparodován komikem Rudou z Ostravy a Martinou Pártlovou.

Mimo hudební žebříčky ji můžeme vidět se aktivně věnovat dobročinnosti. Zastává pozici mluvčího v neziskové organizaci Keep a Child Alive, která se stará o léky do afrických rodin. Nahrála společně se zpěvákem Bonem, ze skupiny U2, coververzi singlu Don’t Give Up při příležitosti dne AIDS v roce 2006.

Na univerzitě závodně plavala a málem se kvalifikovala na olympijské hry. Alicia Keys je jeden z mála žijících lidí, o kterých zpívá například Bob Dylan. Zmiňuje ji v písni Thunder on the Mountain. V prosinci roku 2014 se ji narodil již druhý syn, takže je i úspěšnou maminkou.

 

Články o celebritě

Eva Burešová oznámila radostnou novinu: Čtyři, pět dětí! Eva Burešová oznámila radostnou novinu: Čtyři, pět dětí! Ještě před dvěma týdny hvězda seriálu ZOO tvrdila, že není těhotná. Teď Eva Burešová (28) konečně př... číst článek
Eva Burešová konečně kápla božskou: S Přemkem čekáme miminko! A ukázala bříško Eva Burešová konečně kápla božskou: S Přemkem čekáme miminko! A ukázala bříško Konec spekulací! Ačkoli Eva Burešová (28) dlouho tajila, že čeká miminko, prozradilo ji rostoucí bří... číst článek
Co dělaly hvězdy poslední den 2020? Ronaldo na Silvestra ukázal rodinu, Beckham se miliskoval Co dělaly hvězdy poslední den 2020? Ronaldo na Silvestra ukázal rodinu, Beckham se miliskoval Jak trávily poslední den roku 2020 světové celebrity? Někdo na horách, někdo na pláži, jedni s rodin... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Michal Hrůza
Michal Hrůza
zobrazit profil Lucie Bílá
Lucie Bílá
zobrazit profil Hana Pecková
Hana Pecková
zobrazit profil Iva Bittová
Iva Bittová
zobrazit profil Filip Jankovič
Filip Jankovič