Eliška Klučinová

Datum narození: 14. 4. 1988
Místo narození: Praha
Váha: 69 kg
Výška: 178 cm
Profese: sedmibojařka a pětibojařka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Atletka Eliška Klučinová se v sedmiboji nominovala na Letní olympijské hry v brazilském Riu. Její doménou byl kromě sedmiboje též pětiboj.

Vícebojařka Eliška Klučinová, jež vystřídala AC Tepo Kladno a USK Praha, se prosadila již v roce 2007, kdy v sedmiboji získala stříbrnou medaili na Juniorském mistrovství Evropy v Hengelu. V roce 2009 na Mistrovství Evropy do 23 let v litevském Kaunasu nasbírala v sedmiboji dohromady 6 015 bodů a jen těsně skončila pod stupni vítězů, na čtvrtém místě. V roce 2012 byla Eliška Klučinová členkou české olympijské výpravy. V Londýně na příčky vítězů nedosáhla. Skončila osmnáctá.

ELIŠKA KLUČINOVÁ: BYLA JSEM ÚPLNĚ MRTVÁ

Klučinová získala bronz v pětiboji

Z Mistrovství ČR v atletice má Eliška Klučinová doma hned několik trofejí. Jmenujme ty z kovů vzácnějších: zlato za skok daleký (v letech 2012 a 2014) či stříbro za skok do výšky (2015). V Halovém mistrovství Evropy v atletice 2015, které se konalo v Praze, zabodovala a umístila se třetí - bronz získala v pětiboji.

Eliška Klučinová se stala českou rekordmankou. V červnu 2010 nasbírala na kladenském vícebojařském klání TNT - Fortuna Meetingu celkově 6 268 bodů, čímž vyrovnala český rekord Zuzany Lajbnerové z roku 1988. V roce 2013 se výkonem 6 190 bodů kvalifikovala na Mistrovství světa v atletice v Moskvě. Tam s 6 332 body sice skončila na 7. místě, ale znovu vylepšila český rekord.

Koncem roku 2020 se Eliška Klučinová zasnoubila s písničkářem Pokáčem. V únoru 2021 se již manželskému páru narodil syn Teodor.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Patrik Hrošovský
Patrik Hrošovský
zobrazit profil Luboš Hilgert ml.
Luboš Hilgert ml.
zobrazit profil Jan Buchtele
Jan Buchtele
zobrazit profil Lukáš Brož
Lukáš Brož
zobrazit profil Martin Fuksa
Martin Fuksa
zobrazit profil Pavel Pergl
Pavel Pergl
zobrazit profil František Kaberle
František Kaberle
zobrazit profil Milan Hejduk
Milan Hejduk