Nikola Mazurová

Nikola Mazurová

Datum narození: 22. 11. 1994
Místo narození: Rychnov nad Kněžnou
Profese: sportovní střelkyně
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Vkleče, vleže, vestoje. Tyto pozice se u sportovní malorážky skrývají pod označením 3x20ran. Mezi nejlepší světové a tedy i české střelkyně se v této disciplíně řadí Nikola Mazurová. Vyneslo jí to účast na Letních olympijských hrách v Riu de Janeiru 2016.

Nikola Mazurová se narodiloa v Rychnově nad Knežnou, ale žije v blízkých Doudlebech. Právě zde, v doslova polních podmínkách začínala v 9 letech střílet z pušky. Do ruky jí zbraň dal děda, protože se ukázalo, že má talent, začal ji táta Ivo Mazura trénovat. A osobním trenérem zůstal. Zprvu Nikola Mazurová střílela z kuchyně na zahradu.

U vzduchovky Nikola Mazurová neustrnula, začala dávat přednost malorážce. Přineslo jí to evropské i světové medaile. Například po mistrovství Evropy v Dánsku 2013 si Nikola Mazurová myslela, že na ni zbyla jen bramborová medaile. Brala věak bronz, protože antidopingová kontrola odhalila u vítězky zakázané látky.

Díky střelbě Nikola Mazurová jezdí po celém světě, v Česku musí často do Plzně, hájí totiž barvy zdejší Dukly. Velkou kamarádkou Nikoly Mazurové je střelkyně Adála Bruns. Bruns ještě jako Adéla Sýkorová v malorážce brala na olympiádě v Londýně bronz.

Výsledky Nikoly Mazurové před olympiádou byly slibné. V Gyoru na mistrovství Evropy 2016 pomohla Nikola Mazurová ženskému týmu k 5. místu. V dubnu 2016 ve světovém poháru v Riu de Janeiru byla Nikola Mazurová osmá. Mimo střelbu rádá hraje tenis, plave a jezdí na kole. Nechala se janem Saudkem nafotit do dobročinného kalendáře, v němž nechyběla ani Barbora Špotáková.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

 

Další Sportovci

zobrazit profil Karolína Muchová
Karolína Muchová
zobrazit profil Kateřina Kudějová
Kateřina Kudějová
zobrazit profil Eliška Klučinová
Eliška Klučinová
zobrazit profil Dominik Hrachovina
Dominik Hrachovina
zobrazit profil Simona Baumrtová
Simona Baumrtová
zobrazit profil Karolína Plíšková
Karolína Plíšková
zobrazit profil Jaroslav Balaštík
Jaroslav Balaštík