Milan Plodík

Milan Plodík

Datum narození: 10. 6. 1956
Profese: podnikatel, politik KSČM
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Podnikatel a zastupitel Kraje Vysočina Milan Plodík se ve volbách 2016 stal kandidátem na tamního hejtmana. Do volebního klání jej vyslala KSČM.

V politice Milan Plodík začínal jako nezávislý – roku 1994 kandidoval do Zastupitelstva města Havlíčkův Brod za Sdružení SDL (Strana demokratické levice), NK (Nezávislí kandidáti). Neuspěl. Do havlíčkobrodského zastupitelstva zasedl až o čtyři roky později, a to už jako člen KSČM. Mandát zastupitele pak opakovaně obhájil. Působil jako člen hospodářského výboru, později výboru pro územní plán a rozvoj města či v Bezpečnostní komisi Rady Kraje. Roku 2015 zasedl do křesla předsedy Finančního výboru. Ve volbách 2016 se stal lídrem kandidátky KSČM v Kraji Vysočina. Za komunisty kandidoval do Poslanecké sněmovny PČR (1998, 2010 a 2013). Ani jednou mandát nezískal. Štěstí se na něj neusmálo ani v pokusu získat post v horní komoře. Pokusil se o to za KSČM v obvodu č. 44 – Chrudim; skončil na 3. místě.

Předtím, než Milan Plodík začal v roce 1992 podnikat, a to například v dopravě, pohostinství či v realitách, vystřídal řadu zaměstnání. Pracoval jako agronom, bezpečnostní technik, vedoucí personalista či topil v kotelně.

Milan Plodík je ženatý a má dvě děti.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Michal Pavlata
Michal Pavlata
zobrazit profil Radoslav Kováč
Radoslav Kováč
zobrazit profil britský král Karel III.
britský král Karel III.
zobrazit profil Eva Decroix
Eva Decroix
zobrazit profil Beáta Hrnčiříková
Beáta Hrnčiříková
zobrazit profil Shakira (Shakira Isabel Mebarak Ripoli)
Shakira (Shakira Isabel Mebarak Ripoli)
zobrazit profil Petr Kostka
Petr Kostka
zobrazit profil Tomáš Sochr
Tomáš Sochr