Lenka Bochníčková

Lenka Bochníčková

Místo narození: Vrdy u Čáslavi
Profese: krejčová a politička

Související celebrity

Životopis

Lenka Bochníčková, dámská i pánská krejčová a živnostnice se stala nestranickou kandidátkou za KSČM v senátních volbách v říjnu 2016 na Kutnohorsku. Do politiky Lenku Bochníčkovou přivedl boj za její zdravou obec Vrdy.

Vrdy u Čáslavi jsou domovem Lenky Bochníčkové po celý její život. Nemilé překvapení na ni čekalo, když se v obci usídlil výrobce bioethanolu. Dopady výroby na vrdský život a životní prostředí vedly k ustavení občanského sdružení. Lenka Bohníčková byla u toho, spoluorganizovala také petici.

Netrvalo dlouho a z Lenky Bochníčkové se stala zastupitelka, šéfka komise životního prostředí. Okolí ocenilo, že za něj dokázala mluvit. Nešlo jen o bioethanol, ale i o další nebezpečné nápady, jakým bylo ukládání ostravských kalů.

Když KSČM nabídla Lence Bochníčkové možnost ucházet se v říjnových volbách 2016 o senát, zastupitelka neváhala. Chce hájit právo obyvatel na zdravé životní prostředí. "Jsem v politice spíše krátkou dobu, což je spíš výhoda, protože mě politika ještě neotrávila a nezkazila," uvedla o sobě Lenka Bochníčková.

Post na Kutnohorsku obhajoval senátor ČSSD Jaromír Strnad, STAN a lidovci nominovali bývalého starostu Kutné Hory Ivo Šance.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Lucie Orgoníková
Lucie Orgoníková
zobrazit profil Ivan Jančárek
Ivan Jančárek
zobrazit profil Václav Krása
Václav Krása
zobrazit profil Radek Zlesák
Radek Zlesák
zobrazit profil Milan Brázdil
Milan Brázdil
zobrazit profil Volodymyr Zelenskyj
Volodymyr Zelenskyj
zobrazit profil Donald Trump
Donald Trump
zobrazit profil Jaroslav Holík
Jaroslav Holík