Ladislav Sekanina

Ladislav Sekanina

Datum narození: 10. 4. 1952
Místo narození: Hynčice
Profese: pedagog a politik
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Ladislav Sekanina, člen a zastupitel KSČM, se stal kanditátem své strany v senítních volbách v říjnu 2016 v obvodě Bruntál. Ladislav Sekanina se věnoval pedagogice.

S pedagogikou to u Ladislava Sekaniny nebylo jen tak. Měl nakročeno do armády, a to té československé lidové, absolvoval totiž vojenské gymnázium v Opavě. Ve vojenské kariéře ale nepokračoval, nastoupil na ostravskou pedagogickou fakultu.

Vedle toho Ladislav Sekanina stavěl rodinný dům, dokončil ho v roce 1978. Pedagogem byl do roku 1991, pak se začal věnovat raději obchodu. A také svým zálibám - zahrádce, přírodě a tanci. Dal se rovněž na politiku, je dlouholetým zastupitelem Krnova.

V kampani před senátními volbami 2016 Ladislav Sekanina navrhoval navýšit příjmy státního rozpočtu o 300 miliard korun. 200 miliard by podle něho zůstalo doma, kdyby je vláda nenechávala odtéci prostřednictvím zahraničních firem. 100 miliard korun mizí kvůli korupci z veřejných zakázek, tvrdil Ladislav Sekanina.

ČSSD na Bruntálsku do senátních voleb 2016 nasadila poslance Ladislava Velebného, KDU-ČSL lékaře Vítězslava Maláče, STAN lékaře Bronislava Sedláčka.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Blanka z Valois
Blanka z Valois
zobrazit profil David Pražák
David Pražák
zobrazit profil Jiří Hlavatý
Jiří Hlavatý
zobrazit profil Marie Kaufmann
Marie Kaufmann
zobrazit profil Pavel Talíř
Pavel Talíř
zobrazit profil Petr Ježek
Petr Ježek
zobrazit profil Zdeněk Papoušek
Zdeněk Papoušek
zobrazit profil Daniel Kůs
Daniel Kůs