Oldřich Duchoň

Oldřich Duchoň

Datum narození: 27. 12. 1962
Místo narození: Brno
Profese: opravář aut a politik

Související celebrity

Životopis

Opravář aut Oldřich Duchoň, člen KSČM, o sobě říkal, že je politickým pracovníkem. Strana jej vybrala jako svého kandidáty do senátních voleb 2016 pro obvod Brno-město.

Brněnský rodák Oldřich Duchoň se vyučil automechanikem. Narukoval na vojnu a poté pracoval v Kovopodniku města Brna jako správce budov. Z Kovopodniku odešel do JZD Mír Brno Tuřany, v němž působil sedm let, až do roku 1991. Ani Sametová revoluce nic hned nezměnila na pracovním zařazení Oldřicha Duchoně, který v JZD dělal řidiče a opraváře.

V roce 1992 se Oldřich Duchoň osamostatnil, stal se živnostníkem v oboru opravy aut. Od roku 2002 vlastní firmu AutoDuchoň, jde o společnost s omezeným ručením, žádný státní či národní podnik. Ačkoli firma prosperovala, Oldřich Duchoň jako politický pracovník KSČM nebyl spokojen. Období po roce 1989 viděl černě. "Země bez vidiny slušného života, to je Česká republika po dvaceti sedmi letech," napsal Oldřich Duchoň do stranického listu před volbami 2016.

Zároveň chtěl Oldřich Duchoň v senátní kampani 2016 vytvářet společnost, za níž se potomci nebudou stydět. V senátních volbách 2016 v Brně-městě post obhajoval senátor Stanislav Juránek, ČSSD nasadila starostu brněnských Vinohrad Jiřího Čejku. Výraznou podporu tří subjektů - TOP 09, SZ a Žít Brno - měla překladatelka Barbora Antonová. Oldřich Duchoň neuspěl.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Petr Leška
Petr Leška
zobrazit profil Klára Oltová
Klára Oltová
zobrazit profil Eva Štefková
Eva Štefková
zobrazit profil Jakub Klepiš
Jakub Klepiš
zobrazit profil Jana Zelenková
Jana Zelenková
zobrazit profil Cliff Curtis
Cliff Curtis
zobrazit profil Rudolf Havlík
Rudolf Havlík
zobrazit profil Jiří Crha
Jiří Crha