Chester Bennington

Datum narození: 20. 3. 1976
Datum úmrtí: 20. 7. 2017
Místo narození: Phoenix, USA
Profese: zpěvák
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Chester Bennington byl populární americký zpěvák a frontman nu-metalové skupiny Linkin Park. V červenci 2017 spáchal sebevraždu ve své rezidenci.

Chester Bennington se narodil ve Phoenixu ve státě Arizona. Celý život se potýkal s depresemi, které začaly už v dětství. V jeho 11 letech se rodiče rozvedli a byl sexuálně zneužíván člověkem blízkým jeho rodině. Frontman slavných Linkin Park se však stal jedním z nejpopulárnějších zpěváků světa.

Skupina Linkin Park vznikla v roce 1996, Chester Bennington se stal jejím zpěvákem v roce 1999. Největší úspěch sklidili nu-metaloví Linkini hned s prvním albem Hybrid Theory (2000), upevnění pozice přišlo s třetí deskou Meteora (2003). Linkin Park v čele s Chesterem Benningtonem se stali jednou z nejúspěšnějších světových kapel.

Vše o smrti Chestera Benningtona ZDE

Chester Bennington byl dvakrát ženatý. V roce 1996 si vzal svou dlouholetou lásku Samanthu, se kterou měl jedno dítě. Manželství však nevydrželo. V roce 2005 se Chester oženil s modelkou Talindou Bentley, se kterou měl pět dětí.

Dne 20. července 2017 Chester Bennington spáchal sebevraždu. Oběsil se ve své rezidenci Palos Verdes Estates v Los Angeles v den narozenin svého kamaráda a zpěváka Soundgarden Chrise Cornella. Ten se rovněž oběsil 18. května 2017 a Chester Bennington mu byl na pohřbu.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Nicole Scherzinger
Nicole Scherzinger
zobrazit profil Petr Sepéši
Petr Sepéši
zobrazit profil Šárka Rezková
Šárka Rezková
zobrazit profil Martina Pártlová
Martina Pártlová
zobrazit profil Plácido Domingo
Plácido Domingo
zobrazit profil Petr Ryšavý
Petr Ryšavý
zobrazit profil Věra Vlková
Věra Vlková