Chris Cornell

Datum narození: 20. 7. 1964
Datum úmrtí: 18. 5. 2017
Místo narození: Seattle, USA
Profese: zpěvák
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Chris Cornell byl legendární americký zpěvák a hudebník, známý z rockových kapel Soundgarden a Audioslave. V květnu 2017 spáchal sebevraždu oběšením.

Zpěvák Chris Cornell vyrostl v americkém Seattlu s pěti sourozenci. Už od dětství měl velmi vřelý vztah k hudbě a postupně začal hrát na klavír a bicí. V dospívání experimentoval s drogami a měl i problémy se zákonem. Cornell nedokončil střední školu. Pracoval v rybím velkoobchodě a byl šéfkuchařem v restauraci.

V roce 1984 Chris Cornell založil kapelu Soundgarden. Ta stála spolu s dalšími skupinami ze Seattlu, jako Nirvana, Alice in Chains či Pearl Jam, u zrodu žánru grunge. Nejúspěšnějším obdobím rockerů bylo kolem roku 1994, kdy vydali album Superunknown. Za singly Black Hole Sun a Spoonman vyhráli cenu Grammy. V roce 1997 se skupina Soundgarden rozpadla, v roce 2010 se dali opět dohromady.

VŠE O CHRISOVI CORNELLOVI ZDE

Chris Cornell měl velmi charakteristický hlas a jeho rozsah čítal čtyři oktávy. Kromě Soundgarden působil v letech 2001-2007 v rockové kapele Audioslave, kterou založil s členy skupiny Rage Against the Machine. Cornell zkoušel prorazit i sólově. Jeho nejznámějším počinem je titulní píseň k filmu Casino Royale (2006) You Know My Name.

Zpěvák Chris Cornell byl 18. května 2017 nalezen mrtvý v hotelovém pokoji v Detroitu. Legendární hudebník se oběsil jen pár hodin po koncertu s kapelou Soundgarden v Detroitu. Pohřeb Chrise Cornella proběhl 26. května na Hollywood Forever Cemetery v Los Angeles. Mezi smutečními hosty se objevili zbylí členové skupin Soundgarden a Audioslave, herci Brad Pitt, James Franco a Christian Bale či zpěváci Pharrell Williams a Dave Grohl. Chris Cornell po sobě zanechal tři děti.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Dasha (Dagmar Sobková)
Dasha (Dagmar Sobková)
zobrazit profil Eva Dvořáčková
Eva Dvořáčková
zobrazit profil Avril Lavigne
Avril Lavigne
zobrazit profil Karolína Gudasová
Karolína Gudasová
zobrazit profil Markéta Procházková
Markéta Procházková
zobrazit profil Monika Sommerová
Monika Sommerová
zobrazit profil Marek Ztracený
Marek Ztracený
zobrazit profil Petra Janů
Petra Janů