Olga Michálková

Olga Michálková

Související celebrity

Životopis

Svou první zakázku získala ve dvanácti. Sousedce tehdy ušila šaty. Monotónnost komunismu rozzářila módní návrhářka Olga Michálková křiklavými barvami. Její specialitou jsou kabáty. Ušila jich nesčetně a žádný nebyl z ostudy. Přes deset let žila s hudebníkem Petrem Hapkou.

Sousedce se šaty tak líbili, že doporučila malou Michálkovou svým známým. Po chvíli chtěl její modely každý. Stala se tak nezvoleným tahounem undergroundové scény návrhářů a švadlen té doby. Sama pracovala oficiálně jako uklízečka. Malý krámek si v Praze Olga Michálková otevřela až v osmdesátých letech se svou sestrou Pavlou. Společně pořádají i módní přehlídky.

První publikace vyšla Olze Michálkové už ve dvaceti. Po revoluci vyjela návrhářka Olga Michálková se sestrou na veletrh do Vídně. S násady od koštěte tam vytvořili nejoriginálnější stánek. I přes jeho unikátnost byly největším lákadlem šaty, které se v něm houpaly. Po Vídni přišlo Německo i Indie, kde navrhli kolekci, kterou později nosila celá Evropa. Po chvíli byly vedle Karlova mostu a Hradčan dalším velkým lákadlem po srozuměné turisty.

Dcera akademického malíře a umělecké fotografky měla svého prvního syna Filipa už v osmnácti. Rodiče jí tehdy s výchovou pomohli. Druhého syna Kašpara s ní vychovával jeho otec a její manžel Petr Hapka, skladatel tvořící nerozlučnou dvojku s kolegou Michalem Horáčkem. Olga Michálková se s ním rozešla po jeho opakované nevěře. Jejím největším idolem tak stále zůstává americký svůdník, herec Kevin Costner.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Karel Mrkvička
Karel Mrkvička
zobrazit profil Jack Brooksbank
Jack Brooksbank
zobrazit profil Vlastimil Třešňák
Vlastimil Třešňák
zobrazit profil Ladislav Polák
Ladislav Polák
zobrazit profil Pavlína Lubojatzky
Pavlína Lubojatzky
zobrazit profil Klement Gottwald
Klement Gottwald
zobrazit profil Jiří Nepomucký
Jiří Nepomucký