Pavol Demitra

Datum narození: 29. 11. 1974
Datum úmrtí: 7. 9. 2011
Místo narození: Dubnica nad Váhom
Váha: 93 kg kg
Výška: 183 cm cm
Profese: hokejista
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Hokejový centr Pavol Demitra tragicky zahynul při havárii letadla Jak-42, které se zřítilo krátce po startu s celým ruským týmem Lokomotiv Jaroslavl na palubě. Havárii nikdo nepřežil.

Profesionální hokejista Pavol Demitra byl jediným Slovákem, který tehdy v ruském týmu působil. Česká reprezentace v momentě tragédie 7. 9. 2011 přišla hned o tři skvělé hráče: Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka. Letadlo s týmem mířilo na utkání KHL do běloruského Minsku. Spadlo kousek od Jaroslavle. Na počest Pavola Demitry bylo rozhodnuto, že v Dubnici nad Váhom po něm pojmenují základní školu, kterou navštěvoval, a v Trenčíně hokejový stadion. Jeho číslo 38 bylo navždy vyřazeno ze série dresů slovenské reprezentace.

PAVOL DEMITRA LEŽÍ SE SYNEM TOBIÁŠEM

Aktivními lety slovenského centra jsou 1991 až 2011, kdy vystřídal řadu týmů, jsou to TJ Spartak Dubnica, HC Dukla Trenčín, Prince Edward Island Senators, Ottawa Senators, St. Louis Blues, Las Vegas Thunder, Grand Rapids Griffins, Los Angeles Kings, Minnesota Wild, Vancouver Canucks a Lokomotiv Jaroslavl.

Za svou kariéru Pavol Demitra získal dvě zlata a dva bronzy. Kov nejvzácnější si přivezl z Mistrovství Evropy juniorů, kde hrál ještě za ČSFR, a dále ho získal ve Slovenské extralize za tým HC Dukla Trenčín. Bronz Slováci vyhráli na MS v hokeji 2003 a společně s českými kolegy na MSJ 1993.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Jan Kopecký
Jan Kopecký
zobrazit profil Shaun White
Shaun White
zobrazit profil Dominik Dvořák
Dominik Dvořák
zobrazit profil Tomáš Fleischmann
Tomáš Fleischmann
zobrazit profil Katina Papadopulosová
Katina Papadopulosová
zobrazit profil Michal Kadlec
Michal Kadlec
zobrazit profil Ondřej Štěpánek
Ondřej Štěpánek
zobrazit profil Martin Růžička
Martin Růžička