Karel Rachůnek

Datum narození: 27. 8. 1979
Datum úmrtí: 7. 9. 2011
Přezdívka: Rachna
Místo narození: Gottwaldov, dnešní Zlín
Váha: 100 kg
Výška: 188 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Hokejista Karel Rachůnek, přezdívaný Rachna, naposledy působil v ruském týmu Lokomotiv Jaroslavl. Tragicky zahynul při havárii letu do běloruského Minsku.

Karel Rachůnek se vrcholovým hokejem živil v letech 1997 až 2011. Jako obránce se uplatnil v klubech HC ZPS-Barum Zlín, Grand Rapids Griffins, Ottawa Senators, Lokomotiv Jaroslavl, New York Rangers, HC JME Znojemnští Orli, New Jersey Devils, HC Dynamo Moskva.

KAREL RACHŮNEK MILOVAL OKRESNÍ PŘEBOR

Úspěšný hokejista Karel Rachůnek na MS v letech 2010 vyhrál za Česko zlatou a o rok později stříbrnou medaili. Úspěchy měl i v české extralize a ruské superlize ledního hokeje (stříbro za HC ZPS Barum Zlín a zlato za Lokomotiv Jaroslavl). V roce 2011 získal za Česko zlato na Mistrovství světa v inline hokeji.

Nečekaný konec jeho slibné kariéry přišel 7. 9. 2011, kdy se letoun s celým týmem Lokomotiv Jaroslavl zřítil krátce po startu na cestě z Ruska do běloruského Minsku. Havárii nikdo nepřežil.

Skvělý hokejista zvaný Rachna byl dne 15. 12. 2011 uveden do Síně slávy českého hokeje, podobně jako jeho dva tehdejší kolegové, též kousek od ruské Jaroslavle zesnulí Josef Vaníček a Jan Marek. Karel Rachůnek byl pochován na Lesním hřbitově ve svém rodném Zlíně.

V divácké anketě České televize Nejslavnější gól, skončila Rachnova branka ze semifinále MS 2010 na prvním místě. V roce 2012 byla po něm v pražských Dolních Chabrech pojmenována ulice.

Bratry Karla Rachůnka jsou též hokejisté Ivan a Tomáš Rachůnkovi. S manželkou Kateřinou Rachůnkovou počal dvě děti. Syna a dceru.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Růžička
Martin Růžička
zobrazit profil Zinédine Zidane
Zinédine Zidane
zobrazit profil Tereza Smitková
Tereza Smitková
zobrazit profil Markéta Sluková Nausch
Markéta Sluková Nausch
zobrazit profil Matúš Kozáčik
Matúš Kozáčik
zobrazit profil Monika Kilnarová
Monika Kilnarová
zobrazit profil Martin Jiránek
Martin Jiránek
zobrazit profil Ingemar Stenmark
Ingemar Stenmark