Petra Eliáš Voláková

Datum narození: 12. 4. 1978
Místo narození: Roudnice nad Labem
Profese: moderátorka, modelka, reportérka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Petra Eliáš Voláková je známá především jako bývalá rosnička TV Prima. Nyní žije v Americe se svým manželem, hokejovým útočníkem New Jearsey Devils a českým reprezentantem Patrikem Eliášem.

Ačkoli se tatínek v době porodu rval za Českou republiku na ZOH v ruské Soči, Petra Eliáš Voláková je klidná. "Páťa mi už říkal: Neboj, to stihnu, termín máš pětadvacátýho, finále olympiády je o dva dny dřív, mezi tím ještě rychlá zastávka na Staromáku a jsem u tebe," usmívá se Petra Eliáš Voláková při rozhovoru pro isport.blesk.cz.

Ačkoli se Petra Eliáš Voláková živí svým vzhledem (nejen jako moderátorka počasí na Nově či pořadů Autosalon a Prima jízda, ale i jako modelka; pracovala dokonce jako filmová produkční) nepodcenila ani důležitou úlohu vzdělání. Vystudovala Obchodní akademii se zaměřením na management a cizí jazyky (ovládá čtyři), poté se vrhla na diplomacii, aby si vysloužila magisterský titul.

V roce 2004 na její srdce zaútočil hokejový kouzelník Patrik Eliáš a po třech letech známosti se rozhodli vzít. Svatbu uspořádali na Maledivách a po dalších třech letech se jim narodila dcerka Sophie. Hrozil komplikovaný porod, a tak zůstala Petra Eliáš Voláková uvězněná v Americe. Manžel měl v tu dobu odjet na mistrovství světa, ale nakonec se rozhodl dohlížet na svou milovanou partnerku. Dceři Sophii Gabrielle tak bylo souzeno americké občanství.

V Americe pár nadále bydlí. Do České republiky jezdí hlavně na prázdniny – za rodiči a přáteli. Účastní se hlavně charitativních akcí UNICEF, protože Patrik Eliáš se v roce 2006 stal jejich vyslancem dobré vůle Českého výboru.

S manželem má Petra Eliáš Voláková společnou zálibu ve sportu. Miluje především horské kolo, bowling a lyžování.

 

Články o celebritě

Nečekaná tvář na skromném pohřbu Andresíkové (†79): Mihla se tam manželka známého hokejisty! Nečekaná tvář na skromném pohřbu Andresíkové (†79): Mihla se tam manželka známého hokejisty! Poslední rozloučení s Janou Andresíkovou (†79) proběhlo kvůli vládním opatřením jen velmi skromně, t... číst článek
Sedm měsíců po skonu: Našli náhradu za Lekešovou! Sedm měsíců po skonu: Našli náhradu za Lekešovou! Dlouhou dobu po smrti Stanislavy Lekešové (†63) za ni Česká televize nemohla najít náhradu. Ale už o... číst článek
Novinky v Sama doma! Tyhle dámy nahradí Lekešovou (†63) Novinky v Sama doma! Tyhle dámy nahradí Lekešovou (†63) Česká televize dlouho hledala náhradu za skvělou moderátorku Stanislavu Lekešovou (†63), která zesnu... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Michael K. Williams
Michael K. Williams
zobrazit profil Helena Bonham Carter
Helena Bonham Carter
zobrazit profil Peter Hromádka
Peter Hromádka
zobrazit profil Jan Zahradník
Jan Zahradník
zobrazit profil Jan Otčenášek
Jan Otčenášek
zobrazit profil Radovan  Krejčíř
Radovan Krejčíř
zobrazit profil Vica Kerekes
Vica Kerekes