Michelle Obama

Datum narození: 17. 1. 1964
Místo narození: Chicago, USA
Váha: 77 kg
Míry: 91-71-99
Výška: 180 cm
Profese: bývalá první dáma USA

Související celebrity

Životopis

Michelle Obama, manželkou Baracka Obamy, se stala první Afroameričankou, která se kdy ocitla v pozici první dámy Spojených států amerických.

Michelle Obama se narodila v Chicagu. Její otec byl zaměstnancem vodáren, matka byla ženou v domácnosti. V roce 1985 absolvovala na Princetonské univerzitě a o tři roky později získala doktorát z práv na Harvardu.

Po absolvování práv nastoupila Michelle Obama do právnické firmy Sidley Austin. Ve svém zaměstnání se v roce 1989 potkala se svým budoucím manželem. Obama dofirmy přišel na letní stáž a byl tak podřízeným Michelle. Podle jejích slov Obamu původně odmítla, později už ale neodolala a vyšla si s ním. Dnes dokonce můžete najít v Chicagu pamětní desku na místě jejich prvního polibku.

Baracka Obamu si vzala 3. října 1992. Má s ním dvě dcery Maliu (narozenou 1998) a Natashu (2001). Součástí jejich domácnosti je i psík Bo, kterého dostali darem od dánského premiéra. Manželství ale začalo skřípat na přelomu let 2013 a 2014, kdy Michelle Obama podle amerických médií přišla manželovi na nevěru. Spekulovalo se o tom, že se pár rozvede, až Barack Obama skončí ve funkci prezidenta.

Michelle Obama je zároveň módním vzorem mnoha žen. Její styl je známý svou elegantností. Není divu, je první manželkou prezidenta USA, která se objevila na titulní straně časopisu Vogue. Další bonusové body dostává od módních kritiků i za to, že upřednostňuje modely domácích návrhářů jako Jason Wu, Isabel Toledo, nebo Laura Smalls. Některým z nich tak svou volbou přinesla slávu doslova ze dne na den.

 

Články o celebritě

Experti o prezidentské debatě v USA: Bidenovo fiasko! Zděšení demokraté hledají nástupce? Experti o prezidentské debatě v USA: Bidenovo fiasko! Zděšení demokraté hledají nástupce? První předvolební debata kandidátů na nového prezidenta Spojených států amerických vyvolala bouřlivé... číst článek
17. leden: Svátek má Drahoslav. Je výročí začátku operace Pouštní bouře 17. leden: Svátek má Drahoslav. Je výročí začátku operace Pouštní bouře 17. ledna má svátek Drahoslav. V tento den začala v roce 1991 operace Pouštní bouře, které se účastn... číst článek
Exprezident Jimmy Carter (99) se rozloučil se svou první dámou. Přišly i první dámy včetně Trumpové Exprezident Jimmy Carter (99) se rozloučil se svou první dámou. Přišly i první dámy včetně Trumpové Být první dámou v USA, to je na doživotí. Všechny se tak čas od času sejdou při slavnějších i smutně... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Helena Langšádlová
Helena Langšádlová
zobrazit profil George Syrovatka
George Syrovatka
zobrazit profil Jiří Carbol
Jiří Carbol
zobrazit profil Andrea Babišová
Andrea Babišová
zobrazit profil Jan Mikulecký
Jan Mikulecký
zobrazit profil Yvona Krouská
Yvona Krouská