Carey Lowell

Carey Lowell

Datum narození: 12. 3. 1961
Místo narození: Huntinton, USA
Profese: herečka, modelka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Carey Lowell je známá také jako manželka Richarda Gera. Po dlouholetém manželství se s ním ale v roce 2013 dala rozvést.

Dětství strávila častým cestováním s otcem Jamesem Lowellem, který byl geologem. Po ukončení střední školy Carey Lowell podepsala smlouvu s Fordovou modelingovou agenturou. Na New York University studovala hlavní obor literaturu, ale školu nedokončila pro časovou kolizi s herectvím.

Carey Lowell zazářila v bondovce 

Ztvárnila zástupkyni státního návladního Jamie Rossovou v televizním seriálu Právo a pořádek. Tuto roli si zopakovala v seriálu Zákon a pořádek: Porota, který navazoval na původní námět. Carey Lowell se stala známou hlavně díky roli Bond girl Pam Bouvierové v bondovce Povolení zabíjet.

Roku 2002 se Carey Lowell provdala za Richarda Gera. Mají spolu syna Homera Jamese Jigme Geara (* 2000). Společně s manželem byli praktikujícími buddhisty a zastánci uchování tibetské kultury. Herec má kvůli nadšení pro tibetskou kulturu zákaz vstupu do Číny.

Pár se ale v roce 2013 rozhodl rozvést. Carey Lowell žádala po Richardu Gerovi sto milionů dolarů.

Carey Lowell byla vdaná třikrát

Prvním manželem Carey Lowell byl módní fotograf John Stember (1984 až 1888), druhým pak herec Griffin Dunne (1989 až1995), se který má dceru Hannah Dunne (* 1990), a třetím Richard Gere.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Veronika Žilková
Veronika Žilková
zobrazit profil Ondrej  Kovaľ
Ondrej Kovaľ
zobrazit profil Eliška Boušková
Eliška Boušková
zobrazit profil Sára Affašová
Sára Affašová
zobrazit profil Petr Pelzer
Petr Pelzer
zobrazit profil Jonathan Bailey
Jonathan Bailey
zobrazit profil Milena Steinmasslová
Milena Steinmasslová