Související celebrity

Životopis

Richard Gere nepřestal být ani ve zralém věku idolem mnoha žen. Proslavil se především romantickým snímkem Pretty Woman.

Richard Gere se narodil roku 1949 ve Philadelphii. Dráhu profesionálního hrece započal v divadlech v Seattlu a New Yorku. Prvních úspěchů se ovšem dočkal až za hranicemi.

Poprvé si ho diváci všimli díky Pomádě v Londýně

První významné divadelní úspěchy zaznamenal Richard Gere v Londýně v muzikálu Pomáda roku 1973. Další na sebe nenechaly dlouho čekat, takže již dva roky nato debutoval ve filmu Hlášení komisaři.

Proslavil se díky Pretty Woman

Brzy přicházely další nabídky. Zahrál si například v oscarovém snímku Důstojník a džentlmen, kde si vysloužil nominaci na Zlatý glóbus za svůj výkon v hlavní roli. Skutečně se ovšem proslavil až svou rolí ve filmu Pretty Woman, kde se představil po boku Julie Roberts.

RICHARD GERE - CO PROVEDL V CENTRU NEW YORKU!

Dalšími úspěšnými filmy byly Somesrsby s Jodie Foster, Křižovatka po boku Sharon Stone, První rytíř, kde se objevil i  Sean Connery, a v roce 1999 se opět herecky spojil s Julii Roberts v komedii Nevěsta na útěku. Tento film sice získal ubohé recenze, ale vydělal více než 100 milionu dolarů.

Richard Gere silně vyznává buddhistické náboženství. Kvůli svým protibetským aktivitám zákaz vstupu do Číny. Velmi se angažuje na pomoc Tibetu a podporu dalajlámy.

O RICHARDU GEROVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 1991 se Richard Gere oženil se supermodelkou Cindy Crawford. People magazin tento pár označil za nejvíc vzrušující na světě. Přesto se herec a supermodelka v roce 1995 rozvedli.

V roce 2002 si vzal herečku Carey Lowell, která mu porodila syna Homera Jamese Jigma Gera. Pár se v roce 2013 rozhodl rozvést a herečka žádala sto milionů dolarů.

Potřetí si Richard Gere řekl ANO v dubnu 2018 se španělskou publicistkou a aktivistkou Alejandrou Silva.

 

Další Herci

zobrazit profil Lucia Bugalová
Lucia Bugalová
zobrazit profil Petr Motloch
Petr Motloch
zobrazit profil René Přibil
René Přibil
zobrazit profil Taťjana Medvecká
Taťjana Medvecká
zobrazit profil Petra Nesvačilová
Petra Nesvačilová
zobrazit profil Edward Redmayne
Edward Redmayne
zobrazit profil Justin H. Min
Justin H. Min
zobrazit profil Anna Klausnerová
Anna Klausnerová