Michal P.

Michal P.

Profese: muž bez paměti

Životopis

Michal P. je Čech nalezený v Norsku, který byl nalezen v Norsku před vánocemi 2013. Nevěděl kdo je a odkud pochází. Jeho osud je záhadou.

Michal P. přezdívaný John Smith byl nalezen 14. prosince 2013 ve východní části Osla. Ležel v závěji, byl promrzlý, poraněný a neměl u sebe žádné doklady. Nevěděl jak se jmenuje a ani odkud pochází. Později vyšlo najevo, že ovládá pět jazyků, a češtině že rozumí nejlépe. Norští policisté se proto rozhodli obrátit na české vyšetřovatele.

Poté, co se fotka neznámého muže objevila médiích, ozvala se česká rodina s tím, že Michal P. je jejich příbuzným. Později se přihlásili i rodiče. Aby však policie měla naprostou jistotu, zhotovila testy DNA. Podle těch se zjistilo, že nalezený muž bez paměti je opravdu občanem Česka. Policie uvedla, že Michal P. byl neznámými útočníky svázán, zdrogován a možná i sexuálně zneužit. Jelikož se mu paměť stále nevrátila, pro vyšetřovatele je velmi obtížné pachatele najít.

Michalovi P. umožnila policie získat zcela nový vzhled, který se nepodobá jeho fotografii v médiích. Rovněž se kvůli jeho bezpečí neuvádí ani jeho celé jméno. Michal P. si později rozpomněl, že pracoval jako počítačový specialista pro české bezpečnostní složky, ty to ale nepotvrdily. Plánoval začít zcela nový život po boku své rodiny v České republice, ale rovněž hovořil o odchodu z Čech do Norska. Jednou z variant, jak se příběh mohl sebehnout, jsou jeho údajné velké dluhy, kvůli kterým mohl svou rodnou zemi opustit.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Lukáš Melník
Lukáš Melník
zobrazit profil Michal Redl
Michal Redl
zobrazit profil Radim Fiala
Radim Fiala
zobrazit profil Adam Kalous
Adam Kalous
zobrazit profil Jaroslav Faltýnek
Jaroslav Faltýnek
zobrazit profil Robin Šín
Robin Šín
zobrazit profil Lenka Kozlová
Lenka Kozlová
zobrazit profil Maroš Šefčovič
Maroš Šefčovič