Luis Suárez

Datum narození: 24. 1. 1987
Místo narození: Salto, Uruquay
Výška: 181 cm
Profese: fotbalový útočník
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Luis Alberto Suárez je uruguajský fotbalový útočník momentálně působící v anglickém klubu Liverpool FC. Patří mezi nejkontroverznější hráče současnosti.

Luis Suárez začal s fotbalem v uruguajském klubu Nacional Montevideo, kde prošel mládeží i A týmem a v roce 2006 slavil ligový titul. Poté strávil rok v FC Groningen, odkud přestoupil do Ajaxu Amsterdam za 7,5 milionu eur. Jeho nejpovedenější sezonou byl ročník 2009/10, kdy se stal nejlepší střelcem soutěže a získal ocenění za nejlepšího hráče působícího v nizozemské lize. V roce 2011 přestoupil do Liverpoolu. V týmu sestaveném kolem ikony Stevena Gerrarda se skvěle ujal a v sezoně 2013/14 se stal s 31 góly nejlepším kanonýrem Premier League.

Luis Suárez také patří k oporám uruguajské reprezentace, ale začátek zrovna slibný neměl. V reprezentačním dresu debutoval 8. února 2007 v zápase proti Kolumbii. V 85. minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě. V současné době patří k tahounům společně s Édinsonem Cavanim, byl i členem kádru mužstva na MS 2010.

I přes svou hráčskou kvalitu tíhne Luis Suárez k přihrávání faulů a simulování. Je ochoten pro vítězství překročit i zavedená pravidla fair-play. Na MS 2010 v Jihoafrické republice ve čtvrtfinále mezi Uruguají a Ghanou Suárez rukou vyrazil střelu Dominica Adiyiaha mimo bránu. Byl sice vyloučen a rozhodčí nařídil pokutový kop, který ale Asamoah Gyan neproměnil. Ghana poté vypadla poměrem 2:4 v penaltovém rozstřelu. Suárez se radoval a své vyražení míče označil za zákrok turnaje, dodal, že by v případě nutnosti podobnou věc zopakoval znovu.

V listopadu 2010, při svém angažmá v Ajaxu, pokousal Suárez do krku během zápasu s PSV Eindhoven protihráče Otmana Bakkala, za což si vysloužil přezdívku kanibal z Ajaxu. Za kousnutí dostal stopku na 7 zápasů. Dne 20. dubna 2013 Suárez zubama zaútočil znovu v zápase proti Chelsea FC. Tentokrát kousnul srbského obránce Branislava Ivanoviče do ramene. Rozhodčí to však nezaregistrovali a Suáreze nevyloučili, v 7. minutě nastavení tak mohl vyrovnat na konečných 2:2.

 

Články o celebritě

Benzema konečně největší hvězdou La Ligy? Zraje na hřišti i v soukromí Benzema konečně největší hvězdou La Ligy? Zraje na hřišti i v soukromí Cristiano Ronaldo už je pryč pár let. V létě vzal, chtě nechtě, roha i Lionel Messi. Ale že by bez n... číst článek
Suárez promluvil o Barceloně: Řekli mi, že jsem pro ně starý, to mě naštvalo Suárez promluvil o Barceloně: Řekli mi, že jsem pro ně starý, to mě naštvalo Šest sezon pálil v Barceloně, po boku Lionela Messiho pokaždé nastřílel přes dvacet branek. Přesto k... číst článek
Messi, Suárez a Beckham spolu? Možná už za rok, bydlení je připravené Messi, Suárez a Beckham spolu? Možná už za rok, bydlení je připravené Kde bude hrát v příští sezoně Lionel Messi? Po letní touze opustit Barcelonu se téma příštího působi... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Milan Procházka
Milan Procházka
zobrazit profil Helena Fibingerová
Helena Fibingerová
zobrazit profil Karlos Vémola
Karlos Vémola
zobrazit profil Nikola Mazurová
Nikola Mazurová
zobrazit profil David Sklenička
David Sklenička
zobrazit profil Vladimír Růžička
Vladimír Růžička
zobrazit profil Vladimír Sobotka
Vladimír Sobotka
zobrazit profil Tomáš  Vincour
Tomáš Vincour