Erich Brabec

Datum narození: 24. 2. 1977
Přezdívka: Brába
Místo narození: Český Krumlov
Váha: 84 kg
Výška: 190 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Erich Brabec je český profesionální fotbalový obránce momentálně působící v prvoligovém týmu Bohemians Praha 1905, v kterém plánuje ukončit kariéru.

Erich Brabec se narodil 24. února 1977 v Českém Krumlově. S fotbalem začínal v pěti letech v klubu JIP Větřní a později v Slavoj Český Krumlov. V roce 1992 přestoupil do Českých Budějovic kde sehrál padesát zápasů, ale také střídavě hostoval v týmech z nižších soutěží. V letech 1999-2001 nastupoval za Drnovice.

Erich Brabec se v roce 2002 vydal na dlouhou zahraniční pouť po Evropě. Do roku 2005 hrál v moskevském Dynamu a v Alanii Vladikavkaz. V těchto týmech se ale trvale neprosadil a vypomáhal tak i v B Týmech. Následovala angažmá v tureckém Kayserisporurakouském SV Pasching a švýcarském FC Aarau.

Erich Brabec se v roce 2007 vrátil do Česka, přesněji do pražské Slavie, kterou v té době trénoval Karel Jarolím. V sezoně 2007/08 se Slavia dostala do Ligy mistrů a po dvanácti letech vyhrála ligový titul. V sezoně 2008/09 přišel druhý titul. 

Kapitána Slavie Ericha Brabce však čekal šok, když s ním v červnu 2009 klub nečekaně ukončil spolupráci. Oficiální důvod zněl, že Brabec nezapadal do koncepce klubu. Mediálním světem se šířily různé spekulace jako prodávání zápasů nebo pletky s manželkami funkcionářů. Sám Jarolím tvrdí, že Brabec ztratil pokoru.

Erich Brabec se tak opět vydal do ciziny, na dva roky se upsal tureckému klubu Ankaraspor AŞ. Ten byl ale v průběhu sezony vyloučen z turecké ligy, protože byl podle názoru ankarského soudu propojen s druhým místním klubem, MKE Ankaragücü. S přechodem do Ankaragücü ale Brabec nebyl spokojen a rozhodl se znovu změnit působiště.

Erich Brabec se nakonec upsal pražské Spartě a získal s ní titul. V jejím dresu také nastoupil k historicky prvnímu zápasu Českého Superpoháru, který sehrávají mistr ligy, tehdy Sparta Praha, a vítěz národního poháru, tehdy Viktoria Plzeň. Sparta vyhrála 1:0 a Brabec tvořil stoperskou dvojici s Tomášem Řepkou.

Erich Brabec před sezonou 2012/2013 Spartu opustil a domluvil se na dvouletém kontraktu se slovenským klubem ze Senice, hrající slovenskou nejvyšší soutěž Corgoň ligu. V lednu 2014 se s ním Senica dohodla na ukončení smlouvy a Brabec se vrátil do pražské Bohemky, kde plánuje ukončit fotbalovou kariéru.

 

Články o celebritě

Hašek se potkal se Součkem, udělal na něj dojem. (Ne)posun s manažerem Hašek se potkal se Součkem, udělal na něj dojem. (Ne)posun s manažerem Nově ustanovený realizační tým národního týmu začal pracovat na plné obrátky. Dva dny strávil na ins... číst článek
Hašek k repre možná příští týden! Na pohovoru byl i Lavička, Bílek odmítl Hašek k repre možná příští týden! Na pohovoru byl i Lavička, Bílek odmítl Jednání směřující ke jmenování nového reprezentačního trenéra nabírají obrátky. Pětičlenná pracovní ... číst článek
Repre konkurz, nebo fraška? V čem kulhá hledání trenéra oproti cizině Repre konkurz, nebo fraška? V čem kulhá hledání trenéra oproti cizině Nový trenér fotbalové reprezentace? Na losu EURO 2024 nebyl, ale mnohem zarážející je způsob jeho vý... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Barbora Havlíčková
Barbora Havlíčková
zobrazit profil Miloš Říha
Miloš Říha
zobrazit profil Jasmin Ščuk
Jasmin Ščuk
zobrazit profil Libuše Jahodová
Libuše Jahodová
zobrazit profil Alberto Contador
Alberto Contador
zobrazit profil Jana Novotná
Jana Novotná
zobrazit profil Michal Řepík
Michal Řepík
zobrazit profil Jiří Beran
Jiří Beran