Brandon Lee

Brandon Lee

Datum narození: 1. 2. 1965
Datum úmrtí: 31. 3. 1993
Místo narození: California
Profese: Herec
Znamení: Vodnář

Životopis

Výrazný herec je známí nejen hlavní rolí v kultovním filmu Vrána, ale je také synem slavného mistra bojových filmů Bruce Leeho.

Jeho celé jméno zní Brandon Bruce Lee a je to syn legendárního Bruce Leeho, není tedy divu že, jeho herecká kariéra se nerýsovala dlouho. Začal jako divadelní herec, postupně dostával příležitosti hrát ve známých akčních filmech, jako jsou Rychlý jako blesk, Zúčtování v malém Tokiu nebo Laserová mise.

Jeho životní rolí se však stal film Vrána. Toto emotivní dílo se stalo také jeho osudným. Zemřel během natáčení, pouhých sedm dní před poslední klapkou. Tento film se stal symbolem jeho nešťastné smrti. Vše je tím emotivnější že, ve filmu ztvárňuje již mrtvého mstitele.

Po smrti Brandona se jeho matka a snoubenka zasadily o to, aby byl film dotočen. Na posledních pár scén štáb vybral dvojníka a pomocí speciálních efektů mu byla dosazena Brandonova tvář.

Herců kteří zemřeli před dotočením filmu přibívá, mezi nejznámější případ patří například Paul Walker, který se nedoži premiéry filmu Rychle a zběsile 7.

 

Další Herci

zobrazit profil Colin Firth
Colin Firth
zobrazit profil Anna Stropnická
Anna Stropnická
zobrazit profil Melissa Rauch
Melissa Rauch
zobrazit profil Sophia Loren
Sophia Loren
zobrazit profil Hana Brejchová
Hana Brejchová
zobrazit profil Robert De Niro
Robert De Niro
zobrazit profil Claudia Zounarová
Claudia Zounarová