Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch

Datum narození: 19. 7. 1976
Místo narození: Londýn
Profese: Herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Seriálový Sherlock Holmes, na první pohled nevýrazný bručoun, který je ale miláčkem všech režisérů a fanoušků sociálních sítí. Nejvíc sexy muž roku 2013 a v poslední době jeden z nejžádanějších herců.

Výrazné lícní kosti, uhrančivý pohled, stále zvednutý límec kabátu a myšlení génia. Tak je nejlépe znám Benedict Cumberbatch aneb „ten, co hraje Sherlocka Holmese od BBC“.

Benedict Cumberbatch začal svou hereckou kariéru v divadle, které mu přirostlo k srdci natolik, že i jako jeden z nejslavnějších herců současnosti stále vystupuje v nejrůznějších divadelních představeních. Vidět ho můžeme ve vedlejších i hlavních rolích. Naposledy ztvárnil roli Frankensteina. Hra se hrála i v londýnském národním divadle a toto představení se dostalo i do kin. V roce 2015 si zahrál také Hamleta.

V roce 2004 se objevil v několika filmech a seriálech. Za roli ve filmu Hawking byl nominován na cenu BAFTA TV. Mezi nejznámější z jeho filmografie patří například film Star Trek, oceňovaný film 12 let v řetězech či Kód Enigma, se kterým byl nominován na Oscara. Ve filmu Kód Enigma si zahrál s krásnou Keirou Knightley.

Cumberbatch propůjčil svůj hlas například Tučňákům z Madagaskaru, seriálu Simpsonovi či filmu Hobit. Herec je znám i pro svou rozhlasovou činnost – úzce spolupracuje s BBC 4.

Kromě pronikavého hlasu se může Benedict Cumberbatch pyšnit také krásným vzhledem, což potvrzuje nespočet titulních stran s jeho obličejem. Objevil se například na přebalu časopisu Time, QG nebo Elle. Benedict je znám tím, jaký je vtipálek. Rád na společenských akcích kazí profesionální fotky, na kterých je často v pozadí, jak skáče, či se šklebí.

Benedict Cumberbatch se roku 2015 na Valentýna oženil s herečkou a režisérkou Sophií Hunter.

 

Články o celebritě

Campionová převálcovala ceny BAFTA: Její snímek překvapil! Campionová převálcovala ceny BAFTA: Její snímek překvapil! Film Síla psa Novozélanďanky Jane Campionové získal ocenění za nejlepší film na udílení cen BAFTA. V... číst článek
Nominace na Oscara jsou venku! Nejvíce jich získal film Síla psa režisérky Campionové Nominace na Oscara jsou venku! Nejvíce jich získal film Síla psa režisérky Campionové Film Síla psa od produkční a streamovací společnosti Netflix vede v počtu nominací na Oscary. Má šan... číst článek
Tiché rozdávání letošních Zlatých glóbů: Český film neuspěl Tiché rozdávání letošních Zlatých glóbů: Český film neuspěl Letošní Zlatý glóbus za nejlepší filmové drama si odnesl western Síla psa režisérky Jane Campionové.... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Karina Rchichev
Karina Rchichev
zobrazit profil Markéta Fišerová
Markéta Fišerová
zobrazit profil Vera Farmiga
Vera Farmiga
zobrazit profil Jiří Wohanka
Jiří Wohanka
zobrazit profil Jan Jankovský
Jan Jankovský
zobrazit profil Petra Polnišová
Petra Polnišová
zobrazit profil Monika Potokárová
Monika Potokárová
zobrazit profil Tereza Voříšková
Tereza Voříšková