Ed O´Neill

Datum narození: 12. 4. 1946
Místo narození: Ohio, USA
Profese: herec
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Americký herec Ed O´Neill proslul jako Al Bunda ze seriálu Ženatý se závazky. Ztvárnění věčně nevrlého a nespokojeného prodavače bot jej katapultovalo mezi herecké star.

Ed O´Neill měl od dětství dvě velké vášně. Herectví a americký fotbal. Velký sen o hráči profesionálního fotbalu nakonec nevyšel a mladý, dlouhovlasý Ed O´Neill se rozhodl pro kariéru herce. Odešel do New Yorku a začal navštěvovat uměleckou školu New York Circle. Jeho vůbec první herecký počin se uskutečnil v divadelní hře Knockout.

ED O´NELL - PUPKÁČ K NEPOZNÁNÍ 

Dále Ed O´Neill dostával jen malé televizí role. Většinou důstojníků a policistů. Opravdový průlom v jeho kariéře přišel roku 1987. Tehdy získal hlavní roli v nově připravovaném seriálu Ženatý se závazky. Americký sitcom, který vznikl jako satirická parodie rodinných seriálů typu Krok za krokem nebo Plný dům sklidil obrovský úspěch. Nešťastníka Ala, otravnou Peggy, hloupou dceru Kelly a sexystického synáčka Buda si zamiloval celý svět. Titulní píseň Love and Marriage nazpíval samotný Frank Sinatra.

O ALU BUNDOVI A JEHO RODINĚ ČTĚTE ZDE>>

Po skončení seriálu se Ed O´Neill nálepky Ala Bundy dlouho nemohl zbavit a účinkoval zase jen v menších filmových a televizních rolích. S plnou parádou se na televizní obrazovky vrátil až v roce 2009. Byla mu nabídnuta jedna z hlavních rolí v seriálu Taková moderní rodinka, kde ztvárnil postaršího manžela krásné, mladé Kolumbijky v podání Sofíe Vergary. Pořad pojednávající o netradiční rodině 21. století sklidil v Americe velký úspěch a jeho vysílání sledovalo na 10 milionů pravidelných diváků. Ed O´Neill se tak opět stal televizní hvězdou.

 

Další Herci

zobrazit profil Ľubica Blaškovičová
Ľubica Blaškovičová
zobrazit profil Nathanael Ruml
Nathanael Ruml
zobrazit profil Milena Dvorská
Milena Dvorská
zobrazit profil Erdogan Atalay
Erdogan Atalay
zobrazit profil Maitland Ward
Maitland Ward
zobrazit profil Vlasta Burian
Vlasta Burian
zobrazit profil Deana Horváthová Jakubisková
Deana Horváthová Jakubisková
zobrazit profil Gaia Girace
Gaia Girace