Antonín Charouz

Datum narození: 1. 7. 1954
Místo narození: Ledeč nad Sázavou
Profese: podnikatel, automobilový závodník
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Antonín Charouz je podnikatel a automobilový závodník. V minulosti randil s modelkou a moderátorkou Evou Perkausovou.

Po třech letech, co se podnikatel Antonín Charouz scházel s modelkou, herečkou a moderátorkou Evou Perkausová, začátkem roku 2016 zjistil, že to sexbomba hraje na více stran a je mu nevěrná. 

ANTONÍN CHAROUZ - ZKLAMÁNÍ

Podnikal od revoluce

S podnikáním začal Antonín Charouz již před sametovou revolucí. V roce 1990 se stal dealerem značky Ford. V roce 1994 založil společnost Charouz Holding, kterou začal mohutně úvěrovat z IPB a začal se sbližovat s nejvyššími manažery IPB Jiřím Tesařem a Liborem Procházkou. Vazby jeho holdingu k bance se začínají zamotávat. V roce 1998 do IPB vstupuje Nomura a vztah IPB k holdingu začal být méně vřelý. Holding tehdy dlužil IPB přes sedm miliard Kč.

Charouz v roce 1999 založil Charouz Group a začíná do ní přesouvat majetek z Charouz Holding. Po krachu IPB dluhy přešly na ČSOB, která je začala aktivně vymáhat. Holding zaplatil jen 1,5 miliardy, zbylých 6 miliard bylo převedeno do státní ČKA. V roce 2003 získala tento balík pohledávek za 570 milionů neznámá společnost ACT Investment, podle některých médií spojená s Charouzem. Ve státní ČKA zůstala ztráta přes 5,5 miliard korun. Charouz také založil v roce 2008 televizi Sport 5.

Za volantem sklidil řadu úspěchů

K největším milníkům jeho kariéry automobilového závodníka patří dva tituly evropského šampióna v závodech do vrchu z let 1985 a 1992. Třikrát startoval v Americe v závodě do vrchu Pikes Peak, v roce 1994 zde vyhrál kategorii High Performance Showroom Stock.

Antonín Charouz je také jediným českým jezdcem, jenž dokázal vyhrát závod mistrovství světa v závodech cestovních automobilů na okruzích. K dalším významným úspěchům Antonína Charouze na zahraničních tratích patří titul mistra Rakouska v závodech do vrchu (1992) nebo vítězství v Poháru FIA - Zóna Střední Evropa v závodech na okruzích (2005). Na domácí scéně automobilového sportu získal již více než třicet mistrovských titulů a to jak na okruzích tak v závodech do vrchu i v automobilových soutěžích.

Závodí i jeho synové

Antonín Charouz má dva potomky. Synové Jan Charouz a Petr Charouz jsou oba automobiloví závodníci. Jan Charouz přežil svou smrt, když nebezpečně havaroval, ovšem ne při závodech, nýbrž cestou k moři. 

 

Články o celebritě

Rozjeté natáčení Jiřího Krampola: Srdce v krku a zamotaná hlava! Kvůli Fittipaldimu Rozjeté natáčení Jiřího Krampola: Srdce v krku a zamotaná hlava! Kvůli Fittipaldimu Natáčení filmu Stáří není pro sraby mu přineslo nečekaný zážitek. Jiří Krampol (82) se na place seše... číst článek
Sexy »Barbie« Dominika Myslivcová: Tři roky tají přítele! Teď spolu nesmí být Sexy »Barbie« Dominika Myslivcová: Tři roky tají přítele! Teď spolu nesmí být I když se už několik let v blízkosti blogerky Dominiky Myslivcové (25) pohybuje podnikatel Antonín C... číst článek
Zbavila se prasete! Blondýna Myslivcová přiznala nového milence Zbavila se prasete! Blondýna Myslivcová přiznala nového milence Blogerka milující růžovou barvu Dominika Myslivcová (24) už není single! Na poslední dovolené sice u... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Josef Rarach
Josef Rarach
zobrazit profil Irena Pavlásková
Irena Pavlásková
zobrazit profil Matyáš Adamec
Matyáš Adamec
zobrazit profil David Beran
David Beran
zobrazit profil Rachůnková Kateřina
Rachůnková Kateřina
zobrazit profil Alena Zárybnická
Alena Zárybnická