Halka Třešňáková

Halka Třešňáková

Datum narození: 24. 2. 1972
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herečka Halka Třešňáková vyrostla mezi chartisty. Nedělá jí problém ztvárnit roli asistentky megaúplatného lobbisty. Stala se tak jednou z hlavních postav v politicko-satirickém webovém seriálu Kancelář Blaník.

Halka Třešňáková má za sebou pohnuté dětství. Sice se narodila do významné umělecké rodiny - jejím otcem je hudebník a malíř Vlasta Třešňák, matkou výtvarnice Marcela Třebická, babičkou herečka Jiřina Třebická a dědem režisér Karel Třebický – přesto neměla na růžích ustláno. Pokud by její příbuzní neemigrovali, což mohla posléze udělat i ona, její vzdělání by jistě utrpělo. Jenže to tak šeredné neměla. Otec emigroval v roce 1983 do Švédska. A jen rok poté tehdy jedenáctiletá Halka se svými bratry, matkou a matčiným novým partnerem, pozdějším rabínem Karolem Sidonem, emigrovali do Německa. Zpět do Československa se natrvalo vrátila roku 1991.

Emigrantská dcerka vystudovala Realschule v Heidelbergu a pak Katedru nonverbálního divadla a komedie HAMU. Začala vystupovat v divadle Alfred ve dvoře, v Roxy/NoD či MeetFactory. Spoluvytvořila skupinu Seconhand Women. Vystupovala s Divadlem VOSTO5 v inscenacích Zahrádkáři a Dechovka.

Od konce první dekády 21. století se Halka Třešňáková objevila nejen v dokumentárních filmech, jako jsou Efekt přihlížejícího a Jan Hus - mše za tři mrtvé muže, ale tak i v hraných snímcích. V roce 2009 účinkovala v komediálním dramatu Jitky Rudolfové Zoufalci a o tři roky později si zahrála v kriminálním thrilleru Davida Ondříčka Ve stínu. Báječně jí sedla role asistentky v seriálu Kancelář Blaník, kde má za herecké partnery Marka Daniela a Michala Daleckého.

Na jaře 1990 Halka Třešňáková porodila syna Alana, jehož otcem je Daniel Blattný. S ním jí to nevydrželo, takže vystřídala i jiné partnery: Jana Macháčka či Tomáše Jeřábka, kterého si po deseti letech vztahu na přelomu let 2015 a 2016 vzala.  

 

Články o celebritě

České lvy ovládl film Bod obnovy a seriál Volha. NEJ okamžiky lvího večera! Řádění Pekové, rozparek Farne i tmavá Plodková   České lvy ovládl film Bod obnovy a seriál Volha. NEJ okamžiky lvího večera! Řádění Pekové, rozparek Farne i tmavá Plodková Křišťálové sošky České filmové a televizní akademie Český lev jsou rozdány. Vítězové se radují, snad... číst článek
Schneiderová v muzikálu Rebelové: Neohrabaný tanec na příkaz režiséra Schneiderová v muzikálu Rebelové: Neohrabaný tanec na příkaz režiséra Pletly se jí nohy, občas podpatkem přišlápla i tanečního partnera. Jitka Schneiderová (48) při zkouš... číst článek
Bára Černá ze seriálu Anatomie života: Role s Bradem Pittem! Bára Černá ze seriálu Anatomie života: Role s Bradem Pittem! Má za sebou množství menších rolí, avšak do diváckého povědomí se dostala díky sestřičce Emě v novác... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ondřej Malý
Ondřej Malý
zobrazit profil Dana Verzichová
Dana Verzichová
zobrazit profil Jack Champion
Jack Champion
zobrazit profil I Čong-dže
I Čong-dže
zobrazit profil Tomáš Hanák
Tomáš Hanák
zobrazit profil Kryštof Hádek
Kryštof Hádek
zobrazit profil Jana Andresíková
Jana Andresíková
zobrazit profil Jeremy Renner
Jeremy Renner