Halka Třešňáková

Halka Třešňáková

Datum narození: 24. 2. 1972
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herečka Halka Třešňáková vyrostla mezi chartisty. Nedělá jí problém ztvárnit roli asistentky megaúplatného lobbisty. Stala se tak jednou z hlavních postav v politicko-satirickém webovém seriálu Kancelář Blaník.

Halka Třešňáková má za sebou pohnuté dětství. Sice se narodila do významné umělecké rodiny - jejím otcem je hudebník a malíř Vlasta Třešňák, matkou výtvarnice Marcela Třebická, babičkou herečka Jiřina Třebická a dědem režisér Karel Třebický – přesto neměla na růžích ustláno. Pokud by její příbuzní neemigrovali, což mohla posléze udělat i ona, její vzdělání by jistě utrpělo. Jenže to tak šeredné neměla. Otec emigroval v roce 1983 do Švédska. A jen rok poté tehdy jedenáctiletá Halka se svými bratry, matkou a matčiným novým partnerem, pozdějším rabínem Karolem Sidonem, emigrovali do Německa. Zpět do Československa se natrvalo vrátila roku 1991.

Emigrantská dcerka vystudovala Realschule v Heidelbergu a pak Katedru nonverbálního divadla a komedie HAMU. Začala vystupovat v divadle Alfred ve dvoře, v Roxy/NoD či MeetFactory. Spoluvytvořila skupinu Seconhand Women. Vystupovala s Divadlem VOSTO5 v inscenacích Zahrádkáři a Dechovka.

Od konce první dekády 21. století se Halka Třešňáková objevila nejen v dokumentárních filmech, jako jsou Efekt přihlížejícího a Jan Hus - mše za tři mrtvé muže, ale tak i v hraných snímcích. V roce 2009 účinkovala v komediálním dramatu Jitky Rudolfové Zoufalci a o tři roky později si zahrála v kriminálním thrilleru Davida Ondříčka Ve stínu. Báječně jí sedla role asistentky v seriálu Kancelář Blaník, kde má za herecké partnery Marka Daniela a Michala Daleckého.

Na jaře 1990 Halka Třešňáková porodila syna Alana, jehož otcem je Daniel Blattný. S ním jí to nevydrželo, takže vystřídala i jiné partnery: Jana Macháčka či Tomáše Jeřábka, kterého si po deseti letech vztahu na přelomu let 2015 a 2016 vzala.  

 

Články o celebritě

Bára Černá ze seriálu Anatomie života: Role s Bradem Pittem! Bára Černá ze seriálu Anatomie života: Role s Bradem Pittem! Má za sebou množství menších rolí, avšak do diváckého povědomí se dostala díky sestřičce Emě v novác... číst článek
Geislerka terčem závisti! Kvůli děcku s Koleníkem Geislerka terčem závisti! Kvůli děcku s Koleníkem Nejmladší z klanu Geislerek jde z role do role! Není to tak dávno, co Ester Geislerová (36) natočila... číst článek
Krajina ve stínu: Příběh nacisty a komunisty krutě trýzněných vesničanů na motivy skutečné události! Krajina ve stínu: Příběh nacisty a komunisty krutě trýzněných vesničanů na motivy skutečné události! Historický černobílý epos Bohdana Slámy zachycuje dramatické události v jedné malé pohraniční vesnič... číst článek

Další Herci

zobrazit profil David Švehlík
David Švehlík
zobrazit profil Pavel Zedníček
Pavel Zedníček
zobrazit profil Jiří Mádl
Jiří Mádl
zobrazit profil Tomáš Dalecký
Tomáš Dalecký
zobrazit profil Antonio Banderas
Antonio Banderas
zobrazit profil Lída Němečková
Lída Němečková
zobrazit profil Eva Horská
Eva Horská
zobrazit profil Pavel Liška
Pavel Liška