Jan Štoček

Jan Štoček

Profese: kriminalista

Související celebrity

Životopis

Elitní pražský detektiv Jan Štoček byl opakovaně oceněn za práci na kauzách, jako bylo odhalení vraha Ivana Jonáka, jemuž patřil nechvalně proslulý podnik Discoland Sylvie, či sériového mordýře Ivana Roubala.

Kriminalista s třicetiletou úspěšnou profesní kariérou Jan Štoček se v seriálu Případy 1. oddělení z pera scénáristy Jana Malindy a šéfa pražské mordparty Josefa Mareše nepoznal. A co víc! Vůbec se mu jeho televizní obraz nelíbil. Muž, který vytahoval pod Žďákovským mostem z vody sudy z orlických vražd a dělal pro seriál odborného poradce, nebyl spokojen s tím, jak jeho postavu autoři pojali.

JAN ŠTOČEK MĚL PROBLÉM S POLÍVKOU

Jak Blesku Jan Štoček řekl začátkem roku 2014, herec Bolek Polívka mu kazí image „Nelíbí se mi ta postava. Působí směšně a humpolácky,“ postěžoval si kriminalista.

Na rozdíl od svého televizního představitele, může být detektiv Jan Štoček se sebou spokojen. Nejenže se mu daří práce, ale je za ni i oceňován svými šéfy. Zda finančně, to zatím v médiích neprozradil, ale ceny si již nějaké „vysloužil“. V roce 2010 se stal vítězem v kategorii Veterán roku, a to za „dlouhodobé výsledky při objasňování vražd“ (byl kapitánem na Krajském ředitelství hl. m. Praha). Cenu mu předal policejní prezident Petr Lessy. A jen rok nato dostal další metál – z rukou ministra vnitra Jana Kubiceho a dalšího policejního prezidenta Martina Červíčka. Jan Štoček tak vstoupil do policejní Síně slávy, vždyť také odhalil a zatkl takové padouchy, jakými byl například sériový vrah Ivan Roubal, který své oběti mučil a těla házel mj. do septiku nebo je nechal sežrat prasatům.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Antonín Baudyš
Antonín Baudyš
zobrazit profil Zdeněk Matušek
Zdeněk Matušek
zobrazit profil Kristína Herczegová
Kristína Herczegová
zobrazit profil Jaroslav Vízner
Jaroslav Vízner
zobrazit profil Zdeněk Ondráček
Zdeněk Ondráček
zobrazit profil Jan Čižinský
Jan Čižinský
zobrazit profil Vlado Štancel
Vlado Štancel