Vítězslav Veselý

Datum narození: 27. 2. 1983
Místo narození: Hodonín
Váha: 92 kg
Výška: 186 cm
Profese: oštěpař
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Oštěpař Vítězslav Veselý, který získal zlato na MS v atletice 2013 v Moskvě, se nominoval na LOH 2016 v Riu. Do českého olympijského týmu se tak proházel potřetí.

Atlet Vítězslav Veselý reprezentuje Česko v hodu oštěpem. Před brazilským Rio de Janeirem byl členem olympijské výpravy do Londýna (2012) a do Pekingu (2008). Na OH v Londýně Vítězslav Veselý odjížděl jako jeden z kandidátů na medaili. Probojoval se sice do finále, které mu však nevyšlo, takže skončil na čtvrtém místě. Ještě méně se mu dařilo o čtyři roky dříve v Číně, kde do finále postoupil jako pátý, ale zde se mu hod nevedl, a tak obsadil poslední, tedy 12. místo.

VÍTĚZSLAV VESELÝ – ŽELEZNÝ BEZ SAKA, KOŠILE A BOT

Po světovém rekordmanovi a trojnásobném olympijském vítězovi v hodu oštěpem Janu Železném, který Vítězslava Veselého trénoval, je právě tento atlet jedním z nejlepších českých oštěpařů. Samozřejmě až po svém trenérovi, jehož hvězdná kariéra nemá v Česku v této disciplíně konkurenci.

Vítězslav Veselý je držitelem zlata z Mistrovství Evropy v atletice 2012 v Helsinkách a stříbra ze stejného šampionátu v Curychu 2014. Pochlubit se atlet může též medailemi ze žlutého kovu z Mistrovství ČR v atletice, a to z let 2008, 2010, 2011, 2012 či 2016. Hranici 85 metrů atlet překonal v roce 2010.

Vítězslav Veselý vystudoval obchodní akademii ve Zlíně a Fakultu tělesné výchovy a sportu UK v Praze. Je křesťan a ke své víře se veřejně hlásí.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Články o celebritě

Utahaní oštěpaři se vrátili z Tokia. Těší se na postel. Jak budou slavit? Utahaní oštěpaři se vrátili z Tokia. Těší se na postel. Jak budou slavit? Ve dvou prožili největší okamžik dosavadní sportovní kariéry. A stejně tak vystupovali v pondělí več... číst článek
Hoši a holky, děkujem! Byla to nejúspěšnější olympiáda v historii. Na co se bude vzpomínat? Hoši a holky, děkujem! Byla to nejúspěšnější olympiáda v historii. Na co se bude vzpomínat? Sayounara! Stříbrný oštěpař Vadlejch včera odmával Česku konec olympiády v Tokiu. Her, které zůstano... číst článek
Martin Doktor o covidovém letu: Říct sportovci, že je pozitivní? Nejhorší věc v profesním životě! Martin Doktor o covidovém letu: Říct sportovci, že je pozitivní? Nejhorší věc v profesním životě! Na tváři měl díky českým úspěchům časté úsměvy, ale kvůli několika nakaženým sportovcům také starost... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Nikola  Sudová
Nikola Sudová
zobrazit profil Jaroslav Bába
Jaroslav Bába
zobrazit profil Barbora Závadová
Barbora Závadová
zobrazit profil Michael Schumacher
Michael Schumacher
zobrazit profil Hana Matelová
Hana Matelová
zobrazit profil Jan Veselý
Jan Veselý
zobrazit profil Jáchym Suchánek
Jáchym Suchánek
zobrazit profil Andrés Iniesta
Andrés Iniesta