Kateřina Nash

Datum narození: 9. 12. 1977
Váha: 51 kg
Výška: 164 cm
Profese: cyklistka a bežkyně na lyžích
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Češka Kateřina Nash je cyklistka a běžkyně na lyžích. Po kolegyni Kateřině Neummannové je druhou českou sportovkyní, která se účastnila jak zimních, tak letních OH.

Bikerka, cyklokrosařka a běžkyně na lyžích Kateřina Nash, rozená Hanušová, se nominovala na LOH 2016 v brazilském Riu. Před tím se již čtyřikrát zúčastnila olympijského klání: ZOH v Naganu 1998 a Salt Lake City 2002 a LOH (Atlanta 1996, Londýn 2012). Stala se tak po Kateřině Neumannové druhou českou sportovkyní v historii, které se podařilo zúčastnit se jak letních, tak i zimních her. Mezi její úspěchy patří například dvě stříbra a čtyři bronzy ze závodů Světového poháru.

KATEŘINA NASH PŘIŠLA O AUTO, KOLO I TROFEJE

Na olympiádě v Naganu se tehdy ještě Kateřina Hanušová seznámila se svým budoucím manželem Marcusem Nashem. Začali spolu chodit asi po roce. Po sedmiletém vztahu si bývalého amerického lyžaře vzala v rodných Prachaticích. Pár žije v Kalifornii. Nejprve manželé bydleli v horském středisku Truckee; v roce 2013 se přestěhovali do přímořského Emeryville.

V rodině Hanušových došlo v roce 1999 k hrozné tragédii. Kateřinina sestra, o rok straší Lucie, též velmi nadaná sportovkyně, běžkyně na lyžích, 11. ledna zahynula na sněžném skútru v Yellowstonském parku. Na její památku rodiče založili Nadační fond Lucie Hanušové.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Jan Skácelík
Jan Skácelík
zobrazit profil Jan Zabystřan
Jan Zabystřan
zobrazit profil Juraj Valach
Juraj Valach
zobrazit profil Michal Škoda
Michal Škoda
zobrazit profil Aidin Mahmutovič
Aidin Mahmutovič
zobrazit profil Anna Kurnikovová
Anna Kurnikovová
zobrazit profil Ondřej  Bank
Ondřej Bank
zobrazit profil Bohumil Pikhart
Bohumil Pikhart