Cyril Höschl

Cyril Höschl

Datum narození: 12. 11. 1949
Místo narození: Praha
Profese: psychiatr
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Cyril Höschl je český psychiatr a vysokoškolský pedagog. Patří mezi nejvýznamnější evropské psychiatry a bývá také často označován za popularizátora vědy. V roce 2016 se dostal do povědomí společnosti svými katastrofálními výroky o Evropě.

Cyril Höschl se narodil 12. listopadu 1949 v Praze. Po Gymnáziu F. X. Šaldy v Liberci studoval Univerzitě Karlově, konkrétně fakultu všeobecného lékařství. Zde absolvoval v roce 1974. Původně se nechtěl věnovat psychiatrii, ale protože v Praze zatím platila plná obsazenost lékařských míst v jiných specializacích, nemohl si Cyril Höschl vybrat vytoužené vnitřní lékařství či farmakologii.

Kromě přestávky mezi lety 1982 a 1989 pracuje Cyril Höschl již od roku 1974 ve Výzkumném ústavu psychiatrickém v Bohnicích. V roce 1977 získal v psychiatrii atestaci I. stupně a v roce 1981 pak atestaci II. stupně. Od roku 1990 je ředitelem Psychiatrického centra Praha a děkanem 3. lékařské fakulty. V roce 1997 se stal jejím proděkanem do roku 2003.

Cyril Höschl pracoval na postu profesora ns Lékařské fakultě Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košicích na Slovensku a to mezi lety 2004 a 2011 a do roku 2013 jako viceprezident Vídeňské školy klinického výzkumu. V roce 2016 se Cyril Höschl nechal slyšet, že se blíží konec Evropy a že jej jistě přinesou migranti, které si pravděpodobně spletl s teroristy.

Cyril Höschl je ženatý s akademickou malířkou Jitkou Štenicovou. Mají spolui dvě dcery a dva syny.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Jaroslav Martinů
Jaroslav Martinů
zobrazit profil Zdeněk Hraba
Zdeněk Hraba
zobrazit profil Jiří Kadeřávek
Jiří Kadeřávek
zobrazit profil Jan Machač
Jan Machač
zobrazit profil Filip Pošivač
Filip Pošivač
zobrazit profil Eliška Kaplicky
Eliška Kaplicky
zobrazit profil Vojtěch Pikal
Vojtěch Pikal
zobrazit profil Emma  Smetana
Emma Smetana