Jaroslav Barták

Jaroslav Barták

Datum narození: 3. 8. 1958
Přezdívka: doktor čuně
Profese: lékař, násilník, odsouzenec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Jaroslav Barták, lékař se specializací na internu a angiologii a zakladatel úspěšné pražské Polikliniky Modřany, nejvíce proslul svými brutálními sexuálními delikty a plánováním vražd, za což byl odsouzen.

Nabubřelé chování Jaroslava Bartáka se poprvé dostalo na veřejnost v roce 2008, kdy velmi nestandardními postupy donutil vedení soukromého Gymnázia Pod Vyšehradem, aby umožnilo v rozporu se všemi předpisy opakovaně maturovat jeho synovi. To vedlo k protestům řady rodičů i učitelů a vyústilo v masivní odchod studentů i pedagogů.

Bartákovo neuvěřitelné ego a nebetyčné sebevědomí i neortodoxní postoj k životu a sexu se projevil viditelně nejdříve jeho účastí na natáčení pornofilmů na velvyslanectví Vatikánu v Praze. V průběhu let trýznil, fyzicky napadal, vyhrožoval jim smrtí, zneužíval, vydíral, psychicky deptal a znásilňoval své podřízené kolegyně. Při jedné ze služebních cest na Filipíny svou brutalitu přehnal natolik, že musel zasahovat ministr zahraničí Karel Schwarzenberg a mučenou asistentku ve spolupráci  s českým velvyslancem zachránit. Přestože měl "doktor čuně", jak mu média začala přezdívat, konexe na nejvyšších místech, postupně se od něj začali pod tíhou nových svědectví o jeho šílených činech všichni odvracet. Postupné odhalování jeho zvěrstev vedlo jak k dlouholetému trestu, tak i rozpadu jeho manželství, ze kterého má čtyři děti. Jeho pomstou okolí měla být vražda bývalého šéfa vojenské tajné služby Andora Šándora, pražského advokáta Oldřicha Choděry a pravoslavného kněze Eugena Freimanna. Plány, které připravoval ve vězení, byly odhaleny a jeho trest mu byl o další dlouhá léta rozšířen.

Díky znalostem jazyků (vedle češtiny ovládá angličtinu, němčinu, ruštinu, španělštinu a italštinu) se v průběhu let věnoval hlavně rozšiřování své sítě VIP kontaktů. Za sporty, která rád provozoval  do svého uvěznění považoval plavání a sex. Má rád pop music a hrával na klavír.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Marian Jurečka
Marian Jurečka
zobrazit profil Jaromír Fojtík
Jaromír Fojtík
zobrazit profil David Štolpa
David Štolpa
zobrazit profil Alice Jandová
Alice Jandová
zobrazit profil Eliška Podzimková
Eliška Podzimková
zobrazit profil Jana Berkovcová
Jana Berkovcová