Jonáš Zima

Jonáš Zima

Místo narození: Praha
Profese: herec

Související celebrity

Životopis

Jonáš Zima, syn herců Karla Zimy a Magdalény Zimové, se před kamerou objevil už ve svých třech letech, a to hned v několika reklamních filmech.

Jako malý si Jonáš Zima zahrál role synů či vnuků v seriálech Přešlapy, Cesty domů, Dokonalý svět. V sérii Ententýky (2012), která humorně popisuje problémy tzv. Husákových dětí mimo jiné s výchovou potomků, se na place potkal s otcem Karlem Zimou a s o tři roky starší sestrou Agátou (narozena 2001). Jonáš Zima se objevil také v Štědrovečerní pohádce Duch nad zlato (2013).

Hlavní role Jonáš Zima dostal v krátkých filmech Putující hvězdička, Sen, Rybička či Chlapáci, kde hrál mj. jeho táta, Lenka Krobotová či Josef Polášek. Jonáš Zima se už jako malý začal uplatňovat v dabingu a na jevišti. Diváci jej mohli vidět v Divadle v Dlouhé, domovské scéně jeho rodičů a strýce Martina Matejky.

Jonáš Zima, který se před kamerou poprvé objevil ve třech letech v několika reklamních filmech, má kromě sestry Agáty ještě nevlastního bratra Bruna, jenž se jejich matce Magdaléně Zimové narodil v druhém manželství.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Simona Vrbická Koptová
Simona Vrbická Koptová
zobrazit profil Milan Štěch
Milan Štěch
zobrazit profil Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin
zobrazit profil David Švehlík
David Švehlík
zobrazit profil Mikuláš Peksa
Mikuláš Peksa
zobrazit profil Martina Gavriely
Martina Gavriely
zobrazit profil Jiří Pecha
Jiří Pecha
zobrazit profil Alena  Mihulová
Alena Mihulová