Olga Hrzánová manekýna

Olga Hrzánová manekýna

Místo narození: Praha
Profese: manekýna

Související celebrity

Životopis

Manekýna Olga Hrzánová, druhá manželka slavného herce Jiřího Hrzána, zemřela po dlouhém boji s Alzheimerovou chorobou v 76 letech.

Kromě práce na předváděcích molech, na nichž se proslavila v 60. a 70. let 20 století, kdy byla jednou z nejžádanějších českých manekýn, zkusila Olga Hrzánová, rozená Hlavová, též herectví. Menší roli dostala v dnes již kultovní komedii Oldřicha Lipského, Ladislava Smoljaka a Zdeněk Svěrák Jáchyme, hoď ho do stroje! (1974).

OLGA HLAVOVÁ – TAJNÁ SVATBA S JIŘÍM HRZÁNEM

O exmanželovi Jiřím Hrzánovi, který v 41 letech zemřel po pádu z domu, po němž šplhal, a o svém složitém vztahu s ním Olga Hrzánová promluvila v životopisném dokumentu Muž, který chtěl létat (1997). V seriálu Příběhy slavných (2002) byla velmi otevřená: „Vždycky, když jsem ukončila náš vztah, dělal takový věci, že se třeba zkusil oběsit.“ Jak prozradila, našla ho třeba viset na železném trámu. Tehdy se ještě podařilo jej zachránit, a to s pomocí herce Jiřího Kodeta (†67).

I před pokusy Jiřího Hrzána vztah stále slepovat, nakonec se rozvedli. Měli spolu dceru Terezu, která se stala výtvarnicí. Herec na Olgu Hrzánovou i po rozchodu prý stále žárlil. Potřetí se už neoženil, zemřel 24. září 1980.

Olga Hrzánová byla dcerou primáře pražské protialkoholní kliniky a vnučkou profesora Jaroslava Hlavy, který byl slavný český patologický anatom.

Po svém otci Olga Hrzánová byla velká milovnice zvířat. Poslední rok života už neopouštěla lůžko. Zemřela po dlouhém boji s Alzheimerovou chorobou v 76 letech.

 

Další Modelky

zobrazit profil Celine Balitran
Celine Balitran
zobrazit profil Gabriela Kloučková
Gabriela Kloučková
zobrazit profil Zina Šťovíčková
Zina Šťovíčková
zobrazit profil Simona Dvořáková
Simona Dvořáková
zobrazit profil Lucie Hadašová
Lucie Hadašová
zobrazit profil Jana Doleželová
Jana Doleželová
zobrazit profil Denisa Mendrejová
Denisa Mendrejová
zobrazit profil Kateřina Průšová
Kateřina Průšová