Petr Kužvart

Datum narození: 24. 9. 1972
Místo narození: Praha
Profese: trumpetista, bubeník, zpěvák, skladatel
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Hudebník Petr Kužvart byl sedmnáct let členem poprockové kapely Chinaski, v níž hrál na trubku, perkuse, zpíval a také se stal autorem či spoluautorem některých skladeb.

Svou bravurní hru na trubku a bubny Petr Kužvart nejen předváděl na pódiích, třeba s kapelou Laura a její tygři, ale začal ji též předávat mladší generaci i dospělým, když se stal pedagogem v umělecké škole. Kromě výuky dokázal děti i zabavit; toho důkazem je fakt, že si jej oblíbily jako vedoucího tábora Sluneční zátoka nedaleko Písku.

PETR KUŽVART - VYHAZOV Z KAPELY

Kromě svého vytížení v showbyznysu si Petr Kužvart našel čas i na práci v týmu krizové linky Ztracené děti, která funguje bezplatně po všech státech Evropy a jejíž číslo je 116 000. Zde byl nejprve konzultantem, který třeba i po nocích pomáhá s řešením nejrůznějších problémů, posléze začal školit své následníky.

O KAPELE CHINASKI ČTĚTE ZDE>>

Členem poprockové skupiny Chinaski se Petr Kužvart stal roku 2000. V kapele hrál na trubku, perkuse, zpíval a také byl autorem či spoluautorem některých skladeb. Jeho angažmá stejně jako muzikantů Ondřeje Škocha, Štěpána Škocha a Otakara Petřiny mladšího, zvaného Marpo, v Chinaski trvalo do listopadu 2017, kdy Michal Malátný a František Táborský oznámili konec letité sestavy skupiny.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Vladivojna La Chia
Vladivojna La Chia
zobrazit profil Sebastian Navrátil
Sebastian Navrátil
zobrazit profil Richard Tesařík
Richard Tesařík
zobrazit profil Mikoláš Růžička
Mikoláš Růžička
zobrazit profil Karel Vágner
Karel Vágner
zobrazit profil Janek Ledecký
Janek Ledecký
zobrazit profil Jackpot Daniels
Jackpot Daniels
zobrazit profil Andrea Pomeje
Andrea Pomeje