Tomáš Petřík

Tomáš Petřík

Datum narození: 22. 4. 1969
Místo narození: Praha
Profese: herec, pedagog
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Tomáš Petřík před televizní kamerou debutoval v komedii Tedaldo a Elisa. Zahrál si v oblíbených seriálech, jakými se staly Kriminálka Anděl nebo Sestřičky Modrý kód.

Poprvé se Tomáš Petřík dostal k divadlu ještě během studia na gymnáziu, a to prostřednictvím recesistního spolku Vrata pod vedením Zdeňka Suchého a Petra Čtvrtníčka. Ovlivněn touto zkušeností si podal přihlášku na DAMU, kam byl přijat.

TOMÁŠ PETŘÍK JAKO MAJITEL AUTOBAZARU

Po absolutoriu herectví Tomáš Petřík nastoupil do svého prvního angažmá v divadle Labyrint, pak byl v angažmá v Národním divadle a v Divadle Rokoko. Od roku 2008 působil v uměleckém souboru Městského divadla Kladno.

Tomáš Petřík je herec i pedagog

Diváci Tomáše Petříka mohli vidět v Divadle Na zábradlí, Divadle Bez zábradlí, V Divadle Na Jezerce či na Letních shakespearovských slavnostech. Roku 2016 nastoupil do stálého angažmá ve Švandově divadle na Smíchově. Kromě herectví se také začal věnovat pedagogické činnosti.

Před televizní kamerou Tomáš Petřík debutoval v komedii Zdeňka Zelenky Tedaldo a Elisa (1991). Zahrál si v několika studentských snímcích (Sběratel, Uzavřená společnost) nebo v krátkometrážním festivalovém thrilleru Já tam mám tělo (2013).

Petřík se předvedl v Modrém kódu

Na televizní obrazovce se Tomáš Petřík objevil také v zábavném pořadu České televize Česká soda nebo v epizodních rolích v seriálech, jako jsou Kriminálka Anděl, Policie Modrava, Ohnivý kuře či Dáma a Král. Větší úlohu ztvárnil v hitech TV Prima Modrý kód a Sestřičky Modrý kód.

 

Další Herci

zobrazit profil Ben Affleck
Ben Affleck
zobrazit profil Petr Svojtka
Petr Svojtka
zobrazit profil Matěj Paprčiak
Matěj Paprčiak
zobrazit profil Charles Dance
Charles Dance
zobrazit profil Deana Horváthová Jakubisková
Deana Horváthová Jakubisková
zobrazit profil Hunter Doohan
Hunter Doohan
zobrazit profil David Prachař
David Prachař
zobrazit profil Pierre Richard
Pierre Richard