Kateřina Beroušková

Kateřina Beroušková

Datum narození: 10. 9. 1991
Místo narození: Postřekov
Profese: běžkyně na lyžích
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Běžkyně na lyžích Kateřina Beroušková, která nasbírala řadu medailí v republikových šampionátech, se probojovala na ZOH v Pchjongčchangu 2018, přestože sekla s reprezentací.

K lyžování Kateřinu Berouškovou přivedli rodiče již v dětství. V běhu na lyžích nejdříve závodila jen na amatérské úrovni, jelikož se více věnovala fotbalu a od patnácti let atletice. Přesto se v dorostenecké a juniorské kategorii stala v letech 2007 a 2008 mistryní ČR v běhu do vrchu. Úspěšná byla i na MS a ME juniorů, kde se opakovaně umístila v první desítce.

Běhu na lyžích se Kateřina Beroušková začala plně věnovat až ve dvaceti. V prosinci 2012 debutovala ve Slavic Cupu, v lednu 2014 v závodě světového poháru v Novém Městě na Moravě. V následující sezoně získala své první medaile na mistrovství ČR v běhu na lyžích, a to bronz v závodě na 10 km volnou technikou a též ve sprintu klasicky.

V sezoně 2015/2016 Kateřina Beroušková na mistrovství ČR zvítězila v běhu na 5 km klasicky a také na 10 km volně. V následujícím ročníku již coby členka české reprezentace startovala na Tour de Ski. Dvě zlata (běh na 5 km klasicky s intervalovým startem a běh na 5 km volně s hromadným startem) si přivezla i z republikového šampionátu v lednu 2017. Ve sprintu skončila čtvrtá.

Před ročníkem 2017/2018 sekla s reprezentací. Odmítla totiž změnit trenéra a odejít ze Sport Clubu Plzeň. Na ZOH v Koreji 2018 se Kateřina Beroušková probojovala svépomocí, když se ve Francii kvalifikovala do světového poháru.

VŠE O ZOH V PCHJONGČCHANGU 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Sportovci

zobrazit profil Vítězslav Gebas
Vítězslav Gebas
zobrazit profil Jakub Vrána
Jakub Vrána
zobrazit profil Admir Ljevakovič
Admir Ljevakovič
zobrazit profil Pavel Petřikov
Pavel Petřikov
zobrazit profil Jaroslav Balaštík
Jaroslav Balaštík
zobrazit profil Tomáš Satoranský
Tomáš Satoranský
zobrazit profil Antonín Panenka
Antonín Panenka