Pavel Skřípal

Pavel Skřípal

Datum narození: 11. 2. 1956
Místo narození: Karlovy Vary
Profese: herec
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herec Pavel Skřípal, jehož diváci znají z řady menších či epizodních rolí, býval partnerem herečky Simony Stašové, dcery Jiřiny Bohdalové.

Po gymnázium Pavel Skřípal nastoupil na stavební fakultu ČVUT v Praze, kterou však záhy opustil a absolvoval obor herectví na JAMU v Brně. Jeho první angažmá bylo v Divadle Petra Bezruče v Ostravě. Posléze jej diváci mohli vidět mj. v Divadle U Hasičů, Divadle Pavla Trávníčka či v Divadle pod Palmovkou.

PAVEL SKŘÍPAL – ČÍM NAŠTVAL BOHDALOVOU

Na televizní obrazovce se Pavel Skřípal poprvé objevil roku 1981, a to v dramatu Experiment a komedii Ohlašovna požáru. Na filmovém plátně debutoval epizodní rolí v krimi Divoká svině (1989). Větší příležitost v postavě pasáka mladých prostitutů dostal v dramatu Mangragora (1997).

Z dalších filmových úloh Pavla Skřípala připomeňme komořího Ludvíka z pohádkového příběhu Zdeňka Trošky Andělská tvář (2002), hraběte Batthyányho z velkofilmu Juraje Jakubiska Bathory (2008) či soudce z krimi komedie Bony a klid 2 (2014) režiséra Víta Olmera.

Menší úlohy Pavel Skřípal ztvárnil v několika seriálech. Zahrál si lékaře v Bakalářské povídce Zkouška, cikána v Četnických humoreskách, kurátora v galerii v Sanitce 2, závozníka v Ulici nebo matkovraha ve Vzteklině.

O PAVLU SKŘÍPALOVI ČTĚTE ZDE>>

Pavel Skřípal i přesto, že byl ženatý, žil několik let s dcerou Jiřiny Bohdalové, herečkou Simovou Stašovou, s níž počal syna Vojtěcha (narozen 1995).

 

Další Herci

zobrazit profil Sarah Haváčová
Sarah Haváčová
zobrazit profil Hana Doulová Krobotová
Hana Doulová Krobotová
zobrazit profil Paweł  Deląg
Paweł Deląg
zobrazit profil Tereza Marečková
Tereza Marečková
zobrazit profil Zdeněk Srstka
Zdeněk Srstka
zobrazit profil Anna  Bendová
Anna Bendová
zobrazit profil Rosalie Malinská
Rosalie Malinská
zobrazit profil Miroslav Etzler
Miroslav Etzler