Simona Stašová

Datum narození: 19. 3. 1955
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Simona Stašová byla nominována na Českého lva za role ve filmech Pelíšky, Román pro ženy a Lída Baarová. Herečka se třikrát vdala a třikrát rozvedla.

Na divadelních prknech se Simona Stašová objevovala už jako studentka konzervatoře a pražské DAMU. Účinkovala na scénách v Českých Budějovicích, Příbrami a také v pražských divadlech ABC nebo Na Jizerce. 

SIMONA STAŠOVÁ TERČEM ŠEJDÍŘŮ

Simona Stašová dostala Cenu Thálie

Zahrála si v Taxi na věčnost, Láskách paní Katty nebo ve Veselých paničkách windsorských. V Divadle Rokoko Simona Stašová excelovala v Shirely Valentine, Divadlo v Řeznické zdobila svými výkony ve hře Římské noci. Za roli Evy v dramatu Drobečky z perníku získala divadelní Cenu Thálie.

Film jí dopřál několik výrazných rolí. Těmi nejlepšími bezesporu jsou postavy z komedie Pelíšky, dramatu Musíme si pomáhat (oba z dílny Jana Hřebejka) nebo z romantického snímku Filipa Renče Román pro ženy. Simona Stašová se objevila i v Babím létě, ve Štěstí, v Mužích v naději, v Tady hlídám já nebov komedii Život je život.

Stašová je dcerou Jiřiny Bohdalové

Mezi její domény patří i televize, zejména seriály Nemocnice na kraji města, Místo nahoře nebo Josef a Ly, a též pohádky (Zlatá princezna či Děšťová víla). Simona Stašová hrála také v řadě televizních inscenací.

Simona Stašová byla třikát nominována na Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, a to ve filmech Pelíšky, Román pro ženy a Lída Baarová.

O SIMONĚ STAŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Její matkou je herečka Jiřina Bohdalová, otcem vědec Břetislav Staša. Poprvé se Simona Stašová provadal za kolegu Pavla Trávníčka. O tom, proč se rozvedli, odmítají oba mluvit, ale bulvár spekuluje, že herec dost pil a byl agresivní. Potvrdily to i jeho další partnerky.

Druhé manželství Simony Stašové s italským profesorem Eusebiemem Ciccotimim vydrželo osm let. Vzešel z něj syn Marek. Syna Vojtu má s třetím mužem, hercem Pavlem Skřípalem. Ani tento vztah nevydržel.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Dakota Johnson
Dakota Johnson
zobrazit profil Lucie Šteflová
Lucie Šteflová
zobrazit profil Karel Hábl
Karel Hábl
zobrazit profil Petr Franěk
Petr Franěk
zobrazit profil Petr Konáš
Petr Konáš
zobrazit profil Anna Vejvodová
Anna Vejvodová
zobrazit profil Eva Salzmannová
Eva Salzmannová