Dominik Hrachovina

Datum narození: 29. 8. 1994
Přezdívka: Domi, Hrášek
Místo narození: Brno
Váha: 74 kg
Výška: 178 cm
Profese: hokejový brankář
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Hokejový brankář Dominik Hrachovina, který se v národním týmu prosadil už jako dorostenec a junior, se s klubem Tappara stal mistrem Finska.

S hokejem Dominik Hrachovina začínal v HC Kometa Brno. V patnácti letech přešel do HC Havířov. A v sezoně 2010/2011 se přestěhoval do Finska, kde hrál dorosteneckou ligu za TuTuto. Rok nato zakotvil v klubu Tappara.

DOMINIK HRACHOVINA O FINSKÉM DOBRODRUŽSTVÍ

V ročníku 2013/2014 se Dominik Hrachovina dostal do SM-liigy. Jako brankářská jednička hrál ve všech zápasech juniorské ligy. V této sezóně byl vybrán do druhého all-stars týmu juniorské SM-liigy. V lize mistrů debutoval v brance Tappary v září 2014 proti HC Třinec a vychytal vítězství.

S Tapparou Dominik Hrachovina roku 2016 získal svůj první mistrovský titul. Před sezonou 2016/2017 se stal tamní brankářskou jedničkou a v září 2016 byl dokonce zvolen ligovým hráčem měsíce. I tento ročník završil jako mistr Finska.

Česko Dominik Hrachovina, přezdívaný Domi, Dominator, Dominaattori, Hakametsän Hašek, Hašek, Rakoviina nebo Hrášek, reprezentoval jednou jako dorostenec a devětkrát coby junior. Trenér Josef Jandač jej roku 2018 nominoval do sestavy na MS v Dánsku.

O DOMINIKU HRACHOVINOVI ČTĚTE ZDE>>

Otec Dominika Hrachoviny je bývalý gólman a posléze trenér.

VŠE O MS V LEDNÍM HOKEJI 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Články o celebritě

Motor za 10 let utratil 680 milionů. Teď má nejvyšší rozpočet v historii Motor za 10 let utratil 680 milionů. Teď má nejvyšší rozpočet v historii Extraligové kolosy šperkují své sestavy, náklady na mzdy hráčů a rozšířených realizačních týmů utěše... číst článek
Čihákův bič nahazuje Motor: Musíme být zlejší. Nechá si v týmu Simona? Čihákův bič nahazuje Motor: Musíme být zlejší. Nechá si v týmu Simona? Před ním se nezašijete. Je náročný, ví to o sobě. Po Plzni, hradeckém Mountfieldu a Mladé Boleslavi ... číst článek
Jágr hrál na jihu skvěle. Kladno se zlobilo na rozhodčí a dno mu zůstalo Jágr hrál na jihu skvěle. Kladno se zlobilo na rozhodčí a dno mu zůstalo Spousta lidí posílá Jaromíra Jágra do penze, fanoušci mu občas vyčítají nedostatečné manažerské tahy... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jonáš  Kašpar
Jonáš Kašpar
zobrazit profil Alban Jusufi
Alban Jusufi
zobrazit profil Michael Jordan
Michael Jordan
zobrazit profil Tomáš  Kraus
Tomáš Kraus
zobrazit profil Michal Trávníček
Michal Trávníček
zobrazit profil Martina Moravčíková
Martina Moravčíková
zobrazit profil Michal Škoda
Michal Škoda