Antonie Formanová

Datum narození: 30. 6. 1998
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Antonie Formanová, vnučka oscarového režiséra Miloše Formana, svého prvního Českého lva získala v roce 2022 za ztvárnění vedlejší role v dramatu Okupace.

Na pražské DAMU se Antonie Formanová uvedla krátkometrážním studentským snímkem Martin (2016), který pojednával o tom, že každý potřebujeme mít svého dobrého anděla a že nikdo z nás by jej neměl v životě ztratit.

ANTONIE FORMANOVÁ O POSLEDNÍM SETKÁNÍ S DĚDOU

Formanové dal Ondříček klíčovou roli

Do svého dvojdílného dramatu Dukla 61 (2018) Antonii Zemanovou ještě jako devatenáctiletou studentu DAMU obsadil David Ondříček, jehož otec byl slavný kameraman Miroslav Ondříček, který léta spolupracoval s Milošem Formanem.

David Ondříček Antonii Formanové svěřil jednu z klíčových postav, a to roli Jany Weissové, těhotné přítelkyně syna hlavních hrdinů, které ztvárnili Marek Taclík a Martha Issová (v reálu manželka Davida Ondříčka a matka jeho dvou dětí).

Formanová je dcerou Petra Formana

Talentovaná Antonie Formanová si zahrála vedlejší roli v dramatu Okupace (2021), za niž získala Českého lva.  

O ANTONII FORMANOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Antonie Formanová je dcerou herce Petra Formana, tedy jednoho z bratrů-dvojčat, které oscarový režisér Miloš Forman měl se svou druhou manželkou Věrou Křesadlovou.

V lednu 2023 Antonie Formanová představila veřejnosti svého přítele, jímž se stal režisér Adam Martinec.

 

Články o celebritě

Krásná vnučka Miloše Formana Antonie kápla božskou: Tohle je můj přítel! Krásná vnučka Miloše Formana Antonie kápla božskou: Tohle je můj přítel! Byl by to opravdu hodně velký rozmar osudu, kdyby se Antonie Formanová (24) nevydala v uměleckých st... číst článek
Antonie Formanová: Držitelka Českého lva přestala dělat šatnářku! Antonie Formanová: Držitelka Českého lva přestala dělat šatnářku! Ještě donedávna pracovala Antonie Formanová v Dejvickém divadle jako šatnářka. Ale s tím letos kvůli... číst článek
Antonie Formanová je zadaná. A stejně jako slavný děda Miloš je to režisér Antonie Formanová je zadaná. A stejně jako slavný děda Miloš je to režisér Půvabná herečka a vnučka oscarového režiséra Miloše Formana Antonie Formanová je už nějaký čas zadan... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Catherine Zeta-Jones
Catherine Zeta-Jones
zobrazit profil Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
zobrazit profil Jakub Špalek
Jakub Špalek
zobrazit profil Stefanie Reinsperger
Stefanie Reinsperger
zobrazit profil Vladimír Dlouhý
Vladimír Dlouhý
zobrazit profil Roman Tomeš
Roman Tomeš
zobrazit profil Stanislava Jachnická
Stanislava Jachnická
zobrazit profil Gabriela Mikulková
Gabriela Mikulková