Kateřina Winterová

Datum narození: 12. 2. 1976
Místo narození: Benešov
Profese: herečka, zpěvačka, kuchařka, blogerka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herečka Kateřina Winterová se filmovým fanouškům předvedla jako jedna z klíčových postav v historickém dramatu Toman. Proslavila se též jako autorka kuchařek a zpěvačka.

Už jako malá ráda tančila. V letech 1990 až 1996 Kateřina Winterová absolvovala hudebně-dramatické oddělení Pražské konzervatoře. Již tehdy hrála v Divadle pod Palmovkou. Po studiích hostovala v Národním divadle. Členkou tamního souboru se stala roku 1998.

KATEŘINA WINTEROVÁ - ROZHOVOR PRO BLESK PRO ŽENY

V roce 2011 byla za roli Nory v inscenaci Co se stalo nominována na Cenu Thálie a Cenu Alfreda Radoka. Kromě herectví se Kateřina Winterová profesionálně věnuje i zpěvu.

Se skupinou Ecstasy of Saint Theresa se Kateřina Witerová zaměřila zejména na elektronickou hudbu. Sošku Anděla v kategorii Zpěvačka roku (2002) získala za album Watching Black. Úspěch měl také její společný singl s Vladimírem 518 Du dolu.

Na filmovém plátně Kateřina Winterová debutovala v krimi Víta Omlera Nahota na prodej (1983). Objevila se v seriálech, jako jsou Pojišťovna štěstí, Terapie či Případy pro exorcistu, a v řadě snímků, jmenujme např. Bohemians, Signál nebo Bez doteku.

Hlavní roli po boku Jiřího Macháčka Kateřina Winterová ztvárnila v historickém dramatu režiséra, scenáristy a producenta Ondřeje Trojana Toman (2018) o šéfovi čs. zahraniční rozvědky, bezskrupulózním obchodníkovi s obrovskou mocí, který významně ovlivnil vývoj v poválečném Československu.

Kateřina Winterová se předvedla i jako zdatná moderátorka, a to společně s Lindou Rybovou v pořadu České televize Herbář. Vydala úspěšné kuchařky, mj. Jíst a žít! a několik dílů Vaříme podle Herbáře. Věnuje se také svému blogu.

O KATEŘINĚ WINTEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

S manželem, podnikatelem Tomášem Zilvarem, má Kateřina Winterová dva syny.

 

Další Herci

zobrazit profil Iva Pazderková
Iva Pazderková
zobrazit profil Keanu Reeves
Keanu Reeves
zobrazit profil Barbora Poláková
Barbora Poláková
zobrazit profil Anna Javorková
Anna Javorková
zobrazit profil Simona Zmrzlá
Simona Zmrzlá
zobrazit profil Petr Nárožný
Petr Nárožný
zobrazit profil Marie Doležalová
Marie Doležalová
zobrazit profil Martin Huba
Martin Huba