Libor Sečka

Libor Sečka

Datum narození: 8. 10. 1961
Místo narození: Znojmo
Profese: diplomat, od roku 2016 velvyslanec ve Spojeném království
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Diplomat Libor Sečka se roku 2016 stal velvyslancem České republiky ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska. Předtím tento post zastával šest let v Číně.

Po studiu mezinárodních ekonomických vztahů na Moskevském státním institut Libor Sečka absolvoval stáže v Bonnu, v Bruselu a na Advanced Legal Studies Institutu v Londýně.

LIBOR SEČKA O VYSTOUPENÍ BRITÁNIE Z EU

Na ministerstvu zahraničí začal Libor Sečka působit ještě za totality. V letech 1990 až 1995 pracoval na velvyslanectví ve Španělsku. Poté byl vládou jmenován do zvláštního týmu, vyjednávajícího podmínky vstupu Česka do Evropské unie.

Kariéru velvyslance Libor Sečka zahájil v Mexiku (1999 až 2000), posléze působil v Itálii a na Maltě (2002 až 2006). Poté necelé tři roky pracoval na ministerstvu zahraničí jako vrchní ředitel sekce Evropské unie a podílel se na zvládnutí předsednictví ČR v EU v první polovině roku 2009.

V letech 2009 až 2015 byl Libor Sečka velvyslancem v Číně. Zde věnoval velkou pozornost umění a kultuře. Populární se v době jeho mise v Pekingu stal program Embassyart, v jehož rámci docházelo k pravidelným setkáním českých a čínských umělců.

V roce 2016 se Libor Sečka stal velvyslancem ČR ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska. Zde rozjel program Czech Republic 100, který se snaží prezentovat Česko jako kvalitního partnera pro Spojené království v oblastech, jako jsou mj. nanotechnologie, zdravotnictví či kultura.

O LIBORU SEČKOVI ČTĚTE ZDE>>

S druhou manželkou Sabrinou, s níž se Libor Sečka oženil roku 2002, má dceru Stellu. S první chotí přivedli na svět dceru Kateřinu a syna Libora.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Štěpán Křeček
Štěpán Křeček
zobrazit profil Jindřich Žampa
Jindřich Žampa
zobrazit profil Vojtěch Štursa
Vojtěch Štursa
zobrazit profil Stevie Ryan
Stevie Ryan
zobrazit profil Frank Vincent
Frank Vincent
zobrazit profil Daniel Havel
Daniel Havel
zobrazit profil Tereza Křivánková
Tereza Křivánková
zobrazit profil Petr Rajchert
Petr Rajchert