Livia Klausová

Datum narození: 10. 11. 1943
Místo narození: Bratislava
Profese: ekonomka, manželka bývalého prezidenta České republiky
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Ekonomka Livia Klausová se v letech 2003 až 2013 mohla honosit titulem první dáma. V letech 2014 až 2018 manželka někdejšího prezidenta Václava Klause zastávala post velvyslankyně na Slovensku.

S rodiči a čtyřmi sourozenci se Livia Klausová ze Slovenska přestěhovala do Prahy, když jí byly dva roky. Václava Klause poznala na Vysoké škole ekonomické. Mimoto studovala v Lucembursku a Amsterodamu.

LIVIA KLAUSOVÁ - EXKLUZIVNĚ PRO AHA!

Poté Livia Klausová pracovala jako vědkyně Ekonomického ústavu Akademie věd. Mezi lety 1994 a 2000 byla výkonnou tajemníci České společnosti ekonomické. Zastávala i post členky dozorčích rad v několika velkých firmách, například České spořitelny. Napsala několik knih.

Politické angažmá svého muže Livia Klausová od počátku podporovala. Spolu s ním založila Nadační fond manželů Livie a Václava Klausových, který se stará o zdravotně i sociálně handicapované děti. Spolupracuje např. i s Nadací pro transplantaci kostní dřeně.

Počátkem roku 2014 se Livia Klausová stala českou velvyslankyní na Slovensku, byla jí do roku 2018.

O LIVII KLAUSOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Někdejší prezident Václav Klaus s ní má syny Václava, bývalého ředitele soukromého gymnázia a politika ODS, a Jana, finančního manažera.

Svému maželovi Livia Klausová odpustila i několik něvěr, a to mj. s letuškou vládního speciálu Petrou Bednářovou.

Ve volných chvílích se Livia Klausová ráda věnuje výtvarnému umění, hudbě nebo baletu.

 

Články o celebritě

Zemanovou přejmenovala Pekarová na „Ivu“. Pavel: „10 let první dáma moc vidět nebyla“ Zemanovou přejmenovala Pekarová na „Ivu“. Pavel: „10 let první dáma moc vidět nebyla“ I ve znamení střídání prvních dam byla dnešní inaugurace Petra Pavla na Hradě. Ivana Zemanová a Eva ... číst článek
Neviditelná Zemanová, noblesní Klausová a ikonické ženy Havla. Jak se zapíše Pavlová? Neviditelná Zemanová, noblesní Klausová a ikonické ženy Havla. Jak se zapíše Pavlová? Poslední žena po boku prezidenta nebyla příliš výrazná, jak zmiňují oslovení politologové. Ivanu Zem... číst článek
Nově zvolený prezident Pavel už má dočasnou ochranku. Tu hradní dostane až po inauguraci Nově zvolený prezident Pavel už má dočasnou ochranku. Tu hradní dostane až po inauguraci Hned po zvolení prezidentem dostal Petr Pavel ochranku. Blesk Zprávám to potvrdil zdroj z Pražského ... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Zuzana Donutilová
Zuzana Donutilová
zobrazit profil Lucie Polišenská
Lucie Polišenská
zobrazit profil Kateřina  Cachová
Kateřina Cachová
zobrazit profil Michal Novotný
Michal Novotný
zobrazit profil Warwick Davis
Warwick Davis
zobrazit profil Jaromír Kalina
Jaromír Kalina
zobrazit profil Matyáš Řezníček
Matyáš Řezníček
zobrazit profil Vojtěch Pikal
Vojtěch Pikal