Meta Golding

Meta Golding

Datum narození: 2. 11. 1971
Místo narození: Port-au-Prince, Haiti
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Meta Golding se snad nejvíce proslavila díky roli nelítostné a hrozivé Enobarie ve filmové sérii Hunger Games z produkce studia Lionsgate.

Sice se narodila na Haiti, ale vyrůstala kromě USA také v Indii, Itálii a ve Francii. V Itálii se Meta Golding závodně věnovala krasobruslení, ale po zranění toho byla nucena zanechat, a zlákalo ji divadlo. Na Cornell University získala tituly z divadelních umění a mezinárodních vztahů.

Svou hereckou kariéru Meta Golding zahájila koncem 90. let 20. století a od té doby se objevila v řadě filmových a televizních projektů.

Na filmovém plátně Meta Golding debutovala v roce 1997, a to v thrilleru Sběratel polibků (Kiss the Girls) s Morganem Freemanem v hlavní roli, a v tragikomedii Quiet Days in Hollywood.

Po epizodních rolích v několika seriálech Meta Golding dostala svou první větší hereckou příležitost ve sci-fi Za rozbřesku (Day Break), další pak v Myšlenkách zločince (Criminal Minds), v krimi Dark Blue či v hudebním dramatickém seriálu Empire.

Jednu z klíčových postav Meta Golding ztvárnila v akčním seriálu z roku 2023 Králičí nora (Rabbit Hole).

Snad největší úspěch Meta Golding sklidila rolí nelítostné a hrozivé Enobarie ve filmové sérii Hunger Games.

Přes slávu, kterou Metě Golding přinesly seriály a filmy, nezanevřela na divadlo. Hrála např. v inscenacích Romeo a Julie nebo Monology vagíny.

Meta Golding se angažuje i ve veřejném životě. Mj. se zasazuje o společenské záležitosti a využívá své platformy ke zvyšování povědomí o otázkách, jako jsou vzdělávání a lidská práva.

 

Další Herci

zobrazit profil Miley Cyrus
Miley Cyrus
zobrazit profil Natália Germáni
Natália Germáni
zobrazit profil Ashton Sanders
Ashton Sanders
zobrazit profil Anna Fialová
Anna Fialová
zobrazit profil Anne Hathaway
Anne Hathaway
zobrazit profil Zuzana Stivínová
Zuzana Stivínová
zobrazit profil Robert Bárta
Robert Bárta