Naděžda Munzarová

Naděžda Munzarová

Datum narození: 8. 12. 1932
Místo narození: Pardubice
Profese: loutkoherečka, animátorka, pedagožka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Loutkoherečka Naděžda Munzarová, rozená Musílková, která pracovala i jako animátorka, byla první manželkou herce Luďka Munzara. Měla s ním dceru Johanu.

Když Naděžda Musílková studovala gymnázium v Hradci Králové, byla členkou tamního souboru Letecké vojenské akademie. Zde se seznámila s vášnivým pilotem Luďkem Munzarem, který tam studoval vyšší hospodářskou školu.

NAĎA MUNZAROVÁ: VZAH SKONČIL PO NAROZENÍ DCERY

Právě Luděk Munzar Naděžku Musílkovou, která byla jeho první ženou, přivedl k myšlence studovat loutkářskou katedru DAMU. Poté byla mj. odbornou asistentkou na AMU, a to do roku 1968, kdy emigrovala se svým druhým manželem Ivanem Krausem, bratrem herce Jana Krause.

Na filmovém plátně se Naděžda Munzarová objevila v komedii Vojtěcha Jasného Až přijde kocour (1963). Loutky vodila v seriálech Hopsálek a Hvízdálek, Ferda mravenec, Broučci nebo ve filmu Jan Švankmajera Rakvičkárna. Pracovala též jako animátorka.

V zahraničí Naděžda Munzarová a Ivan Kraus působili ve Wiesbadenu v trikovém studiu a na zájezdech divadla Velvets, dále pak v TV-SWF Baden-Baden v seriálech pro děti a souběžně od roku 1975 ve Francii a v Monaku.

Za herce Luďka Munzara se Naděžda Musílková provdala roku 1957. V roce 1962 se jim narodila dcera Johana. Po rozchodu v roce 1964 si v lednu 1967 vzala spisovatele a herce Ivana Krause. V říjnu 1968 odjeli s divadelní skupinou na zahraniční zájezd, z kterého se vrátili až po roce 1990.

 

Další Umělci

zobrazit profil David Moješčík
David Moješčík
zobrazit profil Štěpán Hulík
Štěpán Hulík
zobrazit profil Veronika Lišková
Veronika Lišková
zobrazit profil Petr Našic
Petr Našic
zobrazit profil Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
zobrazit profil Tereza Vu Hanč
Tereza Vu Hanč
zobrazit profil Valerie Rónová
Valerie Rónová
zobrazit profil Vladimír Franz
Vladimír Franz