Tatiana-Mosio Bongonga

Tatiana-Mosio Bongonga

Profese: provazochodkyně

Související celebrity

Životopis

Tatiana-Mosio Bongonga Pražany šokovala 14. srpnu 2019, kdy při zahájení festivalu Letní Letná přešla po laně nataženém přes Vltavu.

S provazochodectvím Francouzska Tatiana-Mosio Bongonga začala v osmi letech. Mezi její lektory patřil mj. Rudy Omankowsky, který pochází z tradiční rodiny artistů s českými kořeny. Trénovala na prestižních školách Académie Fratellini a Centre national des arts du cirque v Châlon en Champagne.

TATIANA-MOSIO VLTAVU PŘEŠLA ZA 45 MINUT

Bongonga bez bezpečnostního pásu!

V roce 2014 Tatiana-Mosio Bongonga spoluzakládala provazochodecké seskupení Cie Basinga, a to s Janem Naetsem, který zároveň zajišťuje technické zázemí.

Při 350 metrů dlouhém přechodu po laně spojujícím prostor před pražskou právnickou fakultou s Letenskými sady, jímž 14. srpna 2019 zahajovala festival Letní Letná, Tatiana-Mosio Bongonga neměla bezpečnostní pás.

Bongonga vyšplhala na vrchol šapitó

Publikum, které s úžasem sledovalo výkon atraktivní artistky, ale nemuselo mít strach o její život. Pod oblečením totiž Tatiana-Mosio Bongonga měla postroj, díky němuž by se v krizové situaci mohla připnout. Připraveni pomoci byli na obou koncích provazu technici z jejího týmu.

Přestavením Lignes Ouvertes (Otevřené čáry) Tatiana-Mosio Bongonga zvládla bezvadně. Nebylo to poprvé, co vystupovala v Praze. V roce 2013 na Letní Letné vyšplhala na vrchol šapitó. Úspěchy artistka se svým týmem, který zahrnuje i hudebníky, již slavila v řadě zemí.

 

 

Další Sportovci

zobrazit profil Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
zobrazit profil Andre Agassi
Andre Agassi
zobrazit profil Bohumil Pikhart
Bohumil Pikhart
zobrazit profil Adam Svoboda
Adam Svoboda
zobrazit profil Čestmír Kožíšek
Čestmír Kožíšek
zobrazit profil Michal Bílek
Michal Bílek
zobrazit profil Hana Matelová
Hana Matelová
zobrazit profil Roman Koudelka
Roman Koudelka