Blanka Solařová-Calibaba

Blanka Solařová-Calibaba

Profese: spisovatelka, novinářka, učitelka, vychovatelka, projektantka

Související celebrity

Životopis

Spisovatelka Blanka Solařová-Calibaba, která se záhy po studiu v Praze, přestěhovala do zahraničí, zaujala svými publikacemi, a to jak doma, tak v cizině.

Absolvovala Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, později Blanka Solařová-Calibaba studovala pedagogiku na univerzitě v Calgary.

Od počátku 90. let 20. století let Blanka Solařová-Calibaba žila v Kanadě, pak v Saúdské Arábii a Bahrajnu, kde působila jako učitelka a vychovatelka. Posléze vyhrála Dubaj. Odtud začaly její sloupky vycházet v týdeníku Reflex.

V roce 2012 se Blanka Solařová-Calibaba na českém trhu představila úspěšnou prózou Sousedka ze Skalistých hor, v níž se mladá Češka provdaná za kanadského naftaře musí vyrovnávat s drsným klimatem tamní Alberty i s velmi svéráznými obyvateli.

Tato novela Blanky Solařové-Calibaba šla na dračku. Byla okamžitě rozprodaná a recenzenti na ni pěli jen chválu, a to nejen v Česku.

Kniha Blanky Solařové-Calibaba Šílená Češka v Dubaji (2019) začíná rokem 1939, kdy se dvanáctileté Rill Fossové a jejím mladším sourozencům, dosud bezstarostně žijícím na Mississippi, život změní v peklo. Rill pak začala hledat způsob, jak ochránit sebe i své blízké…

Blanka Solařová-Calibaba je podruhé vdaná. Díky manželu Calibabovi vystudovala technickou školu a živila se též jako projektantka naftových potrubí.

 

Další Spisovatelé

zobrazit profil Dušan Mitana
Dušan Mitana
zobrazit profil Josef Škvorecký
Josef Škvorecký
zobrazit profil Kateřina Procházková
Kateřina Procházková
zobrazit profil Pavel Kohout
Pavel Kohout
zobrazit profil Jiří Hanzelka
Jiří Hanzelka
zobrazit profil Michal Viewegh
Michal Viewegh
zobrazit profil Jiří Padevět
Jiří Padevět